De alternatieve Nieuwjaarsduik 2021 in Harderwijk heeft de landelijke televisie gehaald!

Velen keken er alweer naar uit. Volgens de traditie zou er op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar – afgelopen 2 januari – weer een Nieuwjaarsduik plaatsvinden. Die kon echter helaas niet doorgaan vanwege de Coronamaatregelen. 

Met het grote aantal enthousiastelingen was én groepsvorming én 1,5 meter afstand houden niet te voorkomen op onze vaste plek: ons eigen Strandeiland.

Maar tradities zijn er juist om in ere te houden. Vanuit de landelijke organisatie kwam er gelukkig een bijzonder creatief alternatief: “Als de mensen niet naar het Noordzeewater kunnen komen, dan komt het Noordzeewater wel naar de mensen toe!” – en zo geschiedde!

Ook de Harderwijkse organisatie kreeg twee blikken Noordzeewater opgestuurd. Na kort beraad was duidelijk dat de twee Harderwijkse recordhouders, die vanaf het begin alle keren hebben meegedaan – Adry Salomé en Marcel Companjen – de kans moesten krijgen om deze alternatieve versie te ‘ondergaan’. Ze zeiden – uiteraard – enthousiast “ja”. We maakten een filmpje met Adry en Marcel op het strandeiland wat we opstuurden naar de landelijke organisatie.

En dan kan het raar lopen: vanuit het programma ‘SBS6 Hart van Nederland’ kwam de vraag of Harderwijk wilde meewerken aan een speciale uitzending over bijzondere Nieuwsjaarsduiken in 2021. Adry en Marcel zeiden ook hiertegen enthousiast ‘ja’. Zo stonden zij, met draaiende camera van SBS6, op Nieuwjaarsdag 1 januari in de tuin, waar hun echtgenotes de blikken Noordzeewater over hun hoofden mochten leeggieten. Hiermee is een mooie traditie voortgezet en is 2021 voor ons toch goed begonnen!




(Foto's: Robert de Vries)