Martijn Kleermaker uit Hierden verslaat Michael Smith op de PDC Home Tour

Martijn Kleermaker (darter) heeft zich verrassend weten te plaatsen voor de volgende ronde van de PDC Home Tour. 

De Nederlander wist in de eerste wedstrijd af te rekenen met Michael Smith (na een 3-0 achterstand), maar verloor vervolgens van Matt Clark.

In zijn derde en laatste wedstrijd won hij met 5-2 van Harry Ward, maar vervolgens moest hij afwachten op het resultaat van de wedstrijd tussen Matt Clark en Michael Smith.

Smith begon dus met een nederlaag tegen Kleermaker, maar herstelde zich daarna met een 5-3 overwinning op Harry Ward. Matt Clark versloeg zowel Ward als Kleermaker met 5-3 en leek dus goede papieren te hebben om de winnaar van de avond te worden. Zijn beslissende wedstrijd tegen Michael Smith begon hij sterk met een 126-finish, waarna de stand na vier legs op 2-2 stond dankzij een prachtige 161-finish van diezelfde Clark.

Daarmee was Smith al kansloos voor de dagwinst, waardoor Clark alleen maar vier legs hoefde te winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Smith miste twee darts om een 4-2 voorsprong te pakken, waarna Clark op 3-3 kwam. In de zevende leg miste Clark een matchdart op de bulls-eye, waarna Smith via diezelfde bulls-eye op 4-3 kwam. Smith won vervolgens de wedstrijd met 5-3 waardoor Kleermaker nipt zeker was van de groepwinst.

Uitslagen PDC Home Tour Dag 9

Michael Smith 3-5 Martijn Kleermaker
Harry Ward 3-5 Matt Clark
Martijn Kleermaker 3-5 Matt Clark
Michael Smith 5-3 Harry Ward
Harry Ward 2-5 Martijn Kleermaker
Matt Clark 3-5 Michael Smith

Programma PDC Home Tour Dag 10

Nathan Aspinall v Steve Brown
Ryan Joyce v Simon Stevenson
Steve Brown v Simon Stevenson
Nathan Aspinall v Ryan Joyce
Ryan Joyce v Steve Brown
Simon Stevenson v Nathan Aspinall

Door: Michel Mulders

Bron: RTL7darts.nl
Foto: Gerrit van der Weerd