#dansinactie

Dansscholen in Nederland komen in actie. Op donderdag 29 april om 17.15 uur werd er in heel het land, op diverse plekken, gedanst. Uiteraard deed ook dansschool Anouk Dance Experience hier aan mee. 

Het idee was om heel Nederland op hetzelfde moment te laten dansen. Er is gekozen voor 29 april, omdat dit de Internationale dag van de dans is. Dansschool ADE deed ook mee!

Donderdag 17.15 uur gingen alle radio’s aan en werd er gedanst. De dansscholen hebben iedereen opgeroepen om mee te doen en daarmee de danssector te steunen die het, net als andere sectoren, ontzettend zwaar heeft in deze periode. Er werd niet alleen bij de dansscholen gedanst, maar overal, dus op de straat, pleinen, parken, op balkons, in de tuin, op het werk, etc. Foto’s en filmpjes konden gedeeld worden via Social Media bij voorkeur met de hashtag #dansinactie en #dansbeweegtje. Ze hielden zich natuurlijk wel aan de regels.
 
Met deze actie willen zij aandacht vragen voor alle jongeren en volwassenen die langzaamaan vereenzamen door de lockdown en weer in contact willen komen met andere mensen. Daarnaast wordt er veel te weinig bewogen waardoor de Corona kilo’s eraan vliegen. Een dansschool is normaal gesproken bij uitstek een geschikte plek om dit tegen te gaan. Helaas is dit nu niet mogelijk en wordt er alleen gedanst achter een schermpje of soms buiten.
 
Volgens het onlangs aangekondigde openingsplan mogen dansscholen vanaf 11 mei hopelijk weer de deuren openen. Met deze actie hopen de dansscholen extra aandacht te genereren zodat ze in Den Haag ook inzien wat het belang is van de sector voor de jongeren en volwassenen.
 
De danssector heeft het heel zwaar in deze corona crisis. Sinds 15 december zijn de dansscholen gesloten. De steunpakketten voor deze sector zijn niet toereikend. Er zijn veel dansondernemers die op omvallen staan.
 
Informatie over deze actie vind je op www.nederlanddanst.nl/dansinactie.

Dansactie ADE dans
(Foto ADE Studio)