Dames 1 VVH kampioen in de promotieklasse

Na afwezigheid van acht jaar speelt dames 1 van Volleybal Vereniging Harderwijk volgend seizoen weer in de regiodivisie. 

De promotie werd afgedwongen door kampioen te worden in de promotieklasse. Om dit heugelijke feit te vieren zullen de dames op zaterdag 22 april 17.30 uur feestelijk gehuldigd worden op het oude stadhuis op de markt in Harderwijk.

Nog 2 punten waren nodig in de wedstrijd tegen HSC uit Hierden. De dames schoten uit de startblokken en wonnen de eerste set overduidelijk met 10-25. Of de dames zenuwachtig werden voor het kampioenschap weten we niet, maar in de tweede set was het HSC die de touwtjes in handen had. Met 25-21 moest het kampioenschap nog even uitgesteld worden. Gelukkig hervonden de dames zich op tijd.

In de derde set lieten de Harderwijkse dames zien wie recht had op het kampioenschap. Met 13-25 werd de set en het kampioenschap binnen gehaald. De vierde set was niet meer belangrijk maar de dames van VVH lieten zien dat ze het feest niet langer wilde uitstellen. Met 17-25 werd het een verdiende 3-1 overwinning en kon de champagne ontkurkt worden.

Aan het kampioenschap hebben de dames lang gewerkt en dat moet beloond worden. Op zaterdag 22 april spelen de dames de laatste wedstrijd van het seizoen. In sporthal De Sypel zullen de dames willen laten zien aan het thuispubliek waarom ze kampioen zijn. Na de wedstrijd zullen de dames op de platte kar richting de stad gaan.

Rond 17.30 uur vindt daar de officiële huldiging plaats en zal de kampioensschaal overhandigd worden. Na het officiële gedeelte zal de platte kar een rondje maken langs verschillende sponsoren.

We nodigen iedereen van harte uit om de dames te feliciteren op het bordes van het oude stadhuis op de markt in Harderwijk. 

VVH dames 1 kampioen volleybal