Daklozenopvang Noah sluit de deuren

Stichting Noah, de daklozenopvang aan de Klaproosmeen, is niet meer. Twee weken geleden heeft oprichter Peter de Graaf aan de gemeente mee gedeeld dat hij zich wel terug wilde trekken uit het bestuur, als het voortbestaan van stichting Noah daarmee gegarandeerd werd. De naam en werkwijze moesten behouden blijven.

De gemeente is daar niet op in gegaan, maar trok de jaarlijkse subsidie van vijfendertigduizend euro juist in, dus houdt stichting Noah simpelweg op te bestaan.

​Dat meldde dagblad de Stentor gisteren.  

Op de Facebookpagina van de stichting staat: ‘Dan is het zover, Noah is niet meer. Over de oorzaak laten we hier niets los. Iedereen van het team Noah voelt zich verslagen, sommigen zijn boos maar vooral heerst de herinnering aan een geweldige tijd.’

Peter de Graaf heeft in 2013, na zelf een tijdlang dakloos te hebben geleefd, de stichting opgezet. Een tijdelijke kamerverhuur, inclusief eten en waar nodig, extra begeleiding, voor mensen die ‘zomaar’ dakloos raken. Na een huurschuld bijvoorbeeld, een echtscheiding of werkloosheid. Geen huis betekent geen inschrijving in de basisadministratie van een gemeente en dus geen uitkering, want daar is een adres voor nodig.

Bij stichting Noah kregen de mensen een dak boven hun hoofd, maar ook weer bestaansrecht,  doordat ze een adres op konden geven.

De cliënten die in de twee rijtjeshuizen aan de Klaproosmeen woonden, zijn opgevangen  door welzijnsorganisatie De Ontmoeting.
Omdat stichting Noah wel voorzag in een behoefte (er is in de afgelopen jaren vaak sprake geweest van een wachtrij, alle kamers zaten vol), wil de gemeente Harderwijk kijken of het mogelijk is een voorziening als stichting Noah te behouden of verkrijgen. Dat zegt wethouder Gert Jan van Noort in de Stentor van gisteren. 

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info