Dag van de Watersport in Harderwijk

Echte zeemansknopen leren leggen, sloeproeien op het Wolderwijd, een duikdemonstratie volgen en mooie boten bekijken. 

De Harderwijkse watersportverenigingen hebben de hoofden bij elkaar gestoken voor een mooi dagvullend programma voor de Dag van de Watersport, zaterdag 20 mei. 

Ook voor de jongste bezoekers is er van alles te doen. Waterscouting Tjerk Hiddes organiseert voor hen nautische spelletjes op het water.

Elk jaar organiseert het Watersportverbond deze dag. Het doel is de watersport te promoten, want watersport is veel meer dan een rondje zeilen of een roeiende studentenvereniging. Je hebt bijvoorbeeld parasailers, waterskiërs, surfers en suppers (stand up paddlers), die van het water hun sportschool maken.

De landelijke watersportvereniging geeft de voorzet, het is aan de lokale verenigingen om iets te organiseren.

In Harderwijk nam Bernhard de Cock Buning van B&B Bootverhuur het initiatief. "Er is zoveel water om ons heen. Mensen moeten zien wat een geweldig sportterrein dat kan zijn." Hij benaderde andere watersportverenigingen en kreeg veel positieve reacties. "Er waren er misschien een of twee die meer eisen stelden dan ik kon inwilligen, maar het merendeel deed meteen heel graag mee."

Hij vind het jammer dan niet alle watersporten vertegenwoordigd zijn. "Windsurfen bijvoorbeeld en kanoën." Maar dat kwam volgens hem vooral omdat ze wat te laat zijn begonnen. "Als het dit jaar een succes wordt, gaan we volgend jaar gewoon wat eerder beginnen, meer partijen erbij betrekken."

Het mooie strandeiland is een perfecte locatie om er een echt dagje uit van te maken.

Waterscouting Tjerk Hiddes, Zandokan Diving, Sloeproeivereniging de Mac, Zeilschool de Randmeren, Raedt van Toezigt, Parasailing, Holland Marine Service, Botterhuren, Scheepstotaal, B&B bootverhuur en de Waterpolitie laten zien wat er op het water allemaal mogelijk is.

Ook Walhalla en de EHBO vereniging Harderwijk doen mee. "Als er geen calamiteiten zijn, gaat de waterpolitie een demo geven. De Holland Marine Service legt wat mooie schepen neer, die mensen ook van binnen mogen bekijken. Verder ligt er een prachtige botter in het water en is er de mogelijkheid om een rondje te zeilen, roeien of varen." 

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info