Cultuurshoppen: ontmoeting tussen verschillende culturen!

Hoe leuk is het om een kijkje achter de schermen te mogen nemen bij Vluchtelingenwerk, de Turkse stichting (SBBH) en de Marokkaanse moskee en te genieten van muziek, kunst en lekkere hapjes? Dit was mogelijk afgelopen zaterdag bij het evenement Cultuurshoppen!

Een middag vol ontmoeting en kennismaking met verschillende culturen. Het evenement Cultuurshoppen startte bij Vluchtelingenwerk Harderwijk.

Deelnemers werden hier direct bij binnenkomst verrast door de prachtige Palestijnse en Arabische muziek. Na een korte presentatie gingen de deelnemers al gauw in gesprek met de verschillende statushouders uit onder andere Afghanistan, Syrië en Bhutan.

Er heerste een ontspannen sfeer waarin het ontmoeten centraal stond. De tweede kennismaking vond plaats bij de Stichting Bevordering Betrokkenheid Harderwijk (SBBH). Een stichting die ondersteuning biedt aan de Turkse gemeenschap en voorlichting geeft over maatschappelijke problemen.

De deelnemers kregen hier de mogelijkheid om vragen te stellen en kregen een rondleiding. Na de rondleiding stonden er heerlijke Turkse hapjes klaar. De Marokkaanse Moskee sloot het evenement af met een rondleiding door de moskee. In de prachtige gebedsruimte kregen de deelnemers een uitleg over de gebruiken binnen de moskee. Ook hier werden de deelnemers verwend met lekkere hapjes.

Het was een geslaagd evenement waarbij de deelnemers hebben kunnen genieten van de gesprekken, de muziek, de schilderijen van Ismael en de heerlijke hapjes. De verschillende locaties zorgden voor een diversiteit aan indrukken en gesprekken. Met Cultuurshoppen wilden we de ontmoeting tussen verschillende culturen mogelijk maken. Dit is gelukt! We kijken terug op een geslaagd evenement.