Cultuurhistorische wandeling over landgoed Staverden

De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zondag 17 januari een cultuurhistorische wandeling over landgoed Staverden

Het heeft een interessante historie die teruggaat naar de 13de eeuw.

De boswachter vertelt tijdens de wandeling over de ontwikkeling van het landschap, het beekdal, het kasteel, de tuin en de bewoners door de eeuwen heen. De bijzondere verhalen over de witte pauwen en de zwarte vrouw van Staverden ontbreken niet. De tocht voert over onverharde paden. Deelnemers dienen kleding en schoeisel daarom aan de te verwachten (weers)omstandigheden aan te passen.
 
Start: 14.00 uur op de grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Duur: ca. 2 uur. Deelname: € 5,00 p.p., kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/evenementen of Barend Buysing Damsté, tel. (0341) 561 316.
 
Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na ca. 200 m ligt rechts de parkeerplaats.

Landgoed Staverden vroeger