Controle hondenbelasting

Heeft u één of meer honden? Dan moet u daar aangifte van doen en hondenbelasting betalen. U hoeft geen belasting te betalen voor een hulphond, zoals een blindengeleidehond of gehandicaptenhond. Wij controleren de hondenbelasting het hele jaar door.

Controle aan huis

De controle is bedoeld om te onderzoeken of uw hond is aangemeld voor de hondenbelasting. De controleurs bellen bij u aan en stellen enkele vragen om te controleren of u een hond hebt. Zij vullen een aangiftebiljet in als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald. De controleurs kunnen zich legitimeren.
 
Tarieven

De hoogte van de hondenbelasting hangt af van het aantal honden dat u heeft. Het tarief per hond per jaar bedraagt dit jaar € 59,90. Wijzigt het aantal honden bij u thuis? Vergeet dan niet om dit aan ons door te geven. De belastingplicht wordt daardoor namelijk hoger of lager.
 
Je hond online aanmelden
Heeft u één of meerdere honden en nog geen aangifte gedaan? Dan kunt u dit alsnog doen via www.meerinzicht.nl/hondenbelasting. U kunt hier een formulier downloaden of digitaal versturen met gebruik van DigiD. Je kunt ook telefonisch een aangiftebiljet aanvragen via (0341) 411 911.