Continuïteit administratiekantoor Van den Os door overname verzekerd

Van den Os Financieel Economisch Advies Bureau krijgt per 1 oktober een nieuwe eigenaar. Hein en Anne van den Os hebben het administratiekantoor overgedaan aan WPE Adviseurs & Accountants, maar Hein blijft er de komende drie jaar nog werkzaam.

De naam, locatie aan het Middelerf 10 in Ermelo en personeel blijft behouden, zo is met de overname afgesproken.

Hein van den Os, die in september 66 jaar wordt, blijft drie dagen per week werkzaam op het kantoor en bouwt dit langzaam af. Namens WPE zal Eward Wulfsen geregeld te zien zijn en er komt een medewerker van het kantoor uit Nijkerk over die geleidelijk de werkzaamheden van Hein over zal nemen.

Van den Os begon in 2005 aan huis zijn kantoor als eenmanszaak en in 2008 kwam zijn zoon Anne in het bedrijf.

In 2011 werd verhuisd naar de huidige locatie aan het Middelerf 10. Tegelijk werd zijn zoon mede-eigenaar met de intentie om het bedrijf over te nemen als Van den Os senior met pensioen zou gaan. Die geruisloze overgang komt er echter niet.  Anne heeft de afgelopen jaren het werk op het kantoor afgewisseld met interim werk bij diverse bedrijven. De richting hiervan lag veelal in de hoek van Controlling / Reporting. De laatste jaren werd duidelijk dat hier zijn hart ligt en daarom zijn beide heren op zoek gegaan naar een passende oplossing om zo de continuïteit van het kantoor te waarborgen.

Met een adviseur voor bedrijfsovernames hebben zij een geschikte kandidaat-opvolger gevonden.

,,Met WPE Adviseurs & Accountants was het gevoel en de klik vanaf het begin heel goed. Ze hebben dezelfde structuur, werkwijze en tariefstelling’’, aldus de heren Van den Os. ,,Het is een groter kantoor met ruim 20 mensen in dienst. Wij weten veel, maar niet alles. Voorheen zochten wij die expertise extern, maar deze organisatie heeft meer expertise in huis: o.a. op juridische, fiscale en personeelszaken. Voor onze klanten is die interne kennis ook een win-winsituatie.’’
 
Eward Wulfsen (40) ziet in de overname een mooie uitbreiding van het werkgebied voor WPE Adviseurs & Accountants. ,,We bedienen vanuit ons kantoor in Nijkerk al een grote groep particuliere en vooral zakelijke klanten. Hierbij zijn we ondernemend genoeg om open te staan voor zinvolle uitbreiding. Het contact met Hein en Anne voelde vanaf het begin goed, wat een belangrijke basis is om succesvol te kunnen samenwerken.

In de nieuwe situatie is de continuïteit gewaarborgd en behouden de klanten alle goede eigenschappen die ze gewend zijn.

Waar gewenst kan dit worden aangevuld met specifieke kennis op de verschillende vakgebieden. Doordat Ermelo dichtbij Nijkerk ligt, kunnen we onze mensen flexibel inzetten en zijn hierdoor steeds in staat om de klanten optimaal te bedienen. ‘’