Contactloos betalen. Hoe handig en veilig is dat?

Onlangs zijn bij Palingrokerij & Vishandel Dries van den Berg drie nieuwe betaalautomaten in gebruik genomen

Deze automaten zijn geschikt voor contactloos betalen. De speciale techniek in de automaten maakt het voor klanten mogelijk om af te rekenen zonder de bankpas in het apparaat te steken.

In plaats daarvan wordt bankpas tegen de betaalautomaat gehouden. Een contactloze betaling verloopt snel en veilig. En dat biedt zowel de klant als de ondernemer voordeel.

Snelheid en gemak

Peter van den Berg van de voornoemde vishandel beaamt dit. “Bij ons in de zaak wordt ongeveer de helft van alle aankopen afgerekend met de pin. Via contactloos betalen willen we onze klanten een extra stukje gemak bieden. Bedragen tot € 25,- kunnen zij voortaan nog sneller en gemakkelijker voldoen, omdat ze geen pincode meer hoeven in te toetsen. Als het druk is, hoeven ze dus ook minder lang in de rij te staan. Ik zie dit als een stukje extra service naar de klant. Bovendien ben ik er persoonlijk van overtuigd, dat betalingen hoe langer hoe meer contactloos zullen gaan plaatsvinden. Ook op dat gebied is de smartphone sterk in opkomst.”

Veiligheid

Contactloos betalen is dus in opkomst. Maar is het wel veilig? We vragen het aan Jan Loedeman, Specialist Financiële Logistiek bij Rabobank Randmeren. Loedeman: “Contactloos betalen is absoluut veilig. Voor betalingen boven de € 25 heb je sowieso altijd een pincode nodig, tenzij je dit zelf bewust uitzet. Daarnaast geldt voor achtereenvolgende betalingen zonder pincode een maximum van totaal € 50. Zodra je deze grens overschrijdt, heb je je pincode weer nodig. Het risico is dus eigenlijk beperkt tot het verlies van de bankpas. Maar dat geldt ook voor contant geld in je portemonnee.”

Speciaal vignet

Wilt u contactloos betalen? Let dan op de aanwezigheid van het onderstaande vignet. Hieraan herkent u automaten en bankpassen die geschikt zijn.

Rabobank Randmeren contactloos betalen Palingrokerij Dries van den  Berg

Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg

Adresgegevens

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423723

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 9.30 - 18.30 uur
Wo 9.00 - 18.30 uur
Do 9.00 - 18.30 uur
Vr 9.00 - 18.30 uur
Za 9.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info