Consumentenbond: “Harderwijk is een internetwalhalla”

Kabelexploitant CAI Harderwijk doet het uitstekend wat betreft het aanbieden van snel internet over vast breedband en het ruime aantal internetproviders, zo blijkt uit een uitgebreid landelijk onderzoek van de Consumentenbond. 

Harderwijk wordt door de Consumentenbond, in de septembereditie van de Consumentengids, zelfs “een internetwalhalla” genoemd.

In het uitgebreide landelijke onderzoek dat de Consumentenbond liet uitvoeren komt vooral een zorgelijke situatie naar voren over het aanbod van snel internet over vast breedband. De keuzemogelijkheden blijken in het grootste deel van het land vrij beperkt. Maar juist niet in Harderwijk.
 
“Terwijl in hartje Amsterdam alleen Ziggo een snelle internetverbinding aanbiedt, halen in Harderwijk wel zes providers zeker 50 Mbps,” zo concludeert de Consumentenbond in het artikel ‘Snel internet weinig keus’ in de nieuwste Consumentengids, en “Dankzij die open houding is bijvoorbeeld Harderwijk een internetwalhalla geworden”.
 
“Een kwart van de Nederlanders kan maar bij één provider terecht voor een abonnement met minimaal 50 Mb per seconde. De helft van de huishoudens kan kiezen uit twee providers en vijftien procent uit drie of meer. En hoe hoger de gewenste internet snelheid, des te minder keuze is er,” meldt de Consumentenbond in het artikel. Daarentegen wordt CAI Harderwijk door de Consumentenbond aangehaald als voorbeeld voor heel Nederland.
 
Met het ruime aanbod van snel internet over vast breedband en het ruime aantal van zes internetproviders loopt, volgens de Consumentenbond, de lokale kabelexploitant CAI Harderwijk in het land voorop.
 
Edo Kweldam, directeur van CAI Harderwijk, is aangenaam verrast door de uitkomst van het landelijk onderzoek: “Het is natuurlijk prachtig dat wij zo positief in het nieuws komen. Als stichting zonder winstoogmerk werken we primair vanuit een maatschappelijke invalshoek. CAI Harderwijk heeft een bijzondere keus gemaakt door zich volledig op het netwerk en niet op de diensten te gaan richten. Dat dit nu als voorbeeld wordt gezien in de markt beschouwen we als een groot compliment, en is voor ons een bevestiging dat wij de juiste weg hebben ingeslagen.”
 
Meer informatie: www. caiharderwijk.nl

CAI Harderwijk

Adresgegevens

Julianalaan 43
3843 CA Harderwijk

Telefoon

T. 0341-410666

Openingstijden

Ma 8.00 - 12.00 uur
Di 8.00 - 12.00 uur
Wo 8.00 - 12.00 uur
Do 8.00 - 12.00 uur
Vr Gesloten
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info