Concertorkest Stedelijke Harmonie is examenorkest

Het Concertorkest van de Stedelijke Harmonie Harderwijk is maandag 13 maart examenorkest voor conservatorium Artez uit Zwolle. De Duitse student Markus Friess is examenkandidaat.

Het concertorkest is de afgelopen vier jaar geregeld studie-orkest geweest voor verschillende aankomende dirigenten van het conservatorium uit Zwolle.

Zeer leerzame avonden voor zowel de dirigent in spe als voor het orkest. Onder leiding van Alex Schillings staan de jonge maestro’s op de bok en leren hoe een orkest naar hun hand te zetten.
 
Markus Friess is een van de studenten die al vier jaar naar Harderwijk komt om het orkest te dirigeren en heeft het Harderwijkse orkest uitgekozen om zijn examenorkest te zijn. Een hele eer voor de leden. 
 
Maandag 13 maart zal Friess Elisabeth gaan dirigeren en een werk dat hij zelf meebrengt maar dat de orkestleden nog niet kennen. Friess zal dan moeten laten zien hoe hij zijn interpretatie van het werk over kan brengen op het orkest. De examencommissie zal aan het eind van de avond haar oordeel vellen of de Duitse dirigent geslaagd is.
 
Het examen is openbaar en mag bezocht worden. Bent u nieuwsgierig hoe zo’n examen te werk gaat, kom dan naar het verenigingsgebouw van de Stedelijke Harmonie aan de Deventerweg 42. Het examen begint om 19:45 uur.