Coming Out Week Harderwijk: De kracht van zichtbaarheid

Op dinsdag 11 oktober om 17.30 uur openen wethouder Martijn Pijnenburg  en de Harderwijkse fotograaf Karin Huijzendveld bij voetbalvereniging VVOG de foto-expositie Regenboogsporters. 

Deze foto-expositie bestaat uit tien portretten van sporters uit Harderwijk en van de Veluwe die in woord en beeld vertellen wat sport betekent in hun leven en welke rol hun coming out en seksuele of genderidentiteit daarbij spelen

De foto-expositie Regenboogsporters sluit aan bij het thema ‘De kracht van zichtbaarheid’ van de Coming Out Week in Harderwijk. Aansluitend aan de opening is er bij VVOG een bijeenkomst met vertegenwoordigers van sportverenigingen, scouting en sportscholen uit Harderwijk en Hierden.
 
Zichtbaarheid van LHBTIQ+ personen is belangrijk om de sociale acceptatie te vergroten. Laten zien dat LHBTIQ+ personen zichzelf kunnen en mogen zijn, draagt bij aan de normalisering van seksuele en genderdiversiteit. Meer sociale acceptatie vergroot de veiligheid voor mensen uit de LHBTIQ+ gemeenschap. Meer mensen durven dan uit te komen voor wie ze willen zijn, van wie ze (willen) houden en hoe zij hun leven willen inrichten. Open kunnen zijn over je seksuele of genderidentiteit vergroot ook het sportplezier en verbetert de prestaties. Dat blijkt uit de openhartige en moedige verhalen van sporters die meewerkten aan deze expositie.
 
Na de officiële opening op 11 oktober is de foto-expositie te zien bij de vier sportparken in Harderwijk, Hierden, boulevard en de vitringasingel. Tot 30 november staat de expositie in het Huis van de Stad. De verhalen bij de foto’s zijn via een QR code te lezen op www.gekleurder.nl.
 
Sport voor iedereen Harderwijk
De foto-expositie Regenboogsporters is gerealiseerd door Karin Huijzendveld (fotografie), Herman Boers (tekstredactie) en Bep Timmer (Regenboogambassadeur Sport). De foto-expositie is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Harderwijk en Gelderland Love to Move.