College vraagt raad om 850.000 euro voor oude bieb

Het gemeentebestuur wil de oude bibliotheek hoe dan ook kopen van de bibliotheek Noordwest Veluwe. Ook als er geen nieuw theater in wordt gebouwd. 

Komende donderdagavond belooft een spannende avond te worden.

Komende donderdag 24 augustus, tijdens de belangrijke raadsvergadering over theater Harderwijk, vraagt het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad om daar 865.000 euro voor vrij te maken. 

Als het nieuwe theater naar het idee van de SaP (Stad als Podium) - connectie (de voorkeur van het college) uiteindelijk niet de meeste stemmen krijgt, kan het pand altijd nog gebruikt worden voor “andere gemeentelijke doelstellingen”, zo zegt het voorstel van het college. Of het wordt weer doorverkocht.

Komende donderdagavond belooft een spannende avond te worden. Het college van burgemeester en wethouders is duidelijk geweest. Hun absolute voorkeur heeft een nieuwe subsidierelatie met de Stad als Podium connectie, een nieuw theater in het pand van de oude bieb. Dat zal betekenen dat het huidige theater aan de Stationslaan gaat sluiten. Waarschijnlijk begin 2019 al. Het is nog onduidelijk of het college de gemeenteraad aan boord gaat krijgen. De meningen zijn verdeeld.

Voor wie het interesseert. De raadsvergadering begint om 19.30 en is voor iedereen toegankelijk.