Collecte Amnesty International

In de week van 14 t/m 19 maart houdt mensenrechtenorganisatie Amnesty International landelijk, en dus ook in Harderwijk, haar jaarlijkse collecte.

Die collecte is voor Amnesty zeer belangrijk, want zij wordt voor haar werk niet ondersteund door regeringen en bedrijven. Dit om de onafhankelijkheid te waarborgen. Het geld voor het wereldwijde werk van Amnesty moet dan ook komen van particulieren die donateur zijn en via de collectes.

Helaas is het werk van Amnesty Internationaal meer dan ooit nodig. Mensenrechtenorganisaties hebben aangegeven dat 2015 misschien wel het slechtste jaar was voor mensenrechten ooit.

Een paar actuele voorbeelden: De Iraniër Mohammad Ali Taheri zit al 5 jaar vast vanwege zijn spirituele opvattingen; De Vietnamese activiste Bui Thi Minh Hang krijgt geen medische hulp in de gevangenis; De Russische blogster en activiste Darya Poliudova is veroordeeld tot gevangenisstraf vanwege haar kritische houding richting de handelingen van Rusland op de Krim en in Oost- Oekraïne. Zo kun je nog wel even doorgaan. Meer informatie daarover is te vinden op de site: www.amnesty.nl.

En het actievoeren van amnesty helpt: Albert Woodfox, voor wie in december actie werd gevoerd, is in de VS vrijgelaten; datzelfde geldt voor de journalist Afandi uit Zuid-Sudan. En Dhondup Wangchen uit Tibet bedankt voor alle steun die hij in de gevangenis ontvang.

Ook de komende jaren wil Amnesty International mensen ondersteunen van wie de rechten niet worden gerespecteerd. Daarvoor is geld en menskracht nodig. Daarvoor gaan ook in Harderwijk tientallen mensen weer de straat op en komen langs met de collectebus. Laat hen niet voor niets komen. We hopen van harte dat u Amnesty ondersteunt.

Vorig jaar werd in Harderwijk bijna € 6000,- opgehaald. We gaan nu voor meer.
Wilt u meer doen en bv meedoen in de werkgroep?

Informatie kunt u krijgen bij:
Ger van der Luit; tel 0341- 428072; [email protected]

Voor informatie over de collecte kunt u terecht bij:
Ineke Wempe 06 - 12089673; [email protected]