Coastal Roeivereniging HARDER boekt overwinning op Head of the River Amstel

De Harderwijker Coastal roeivereniging HARDER heeft een belangrijke zege geboekt op de Amstel in Amsterdam. Deze ‘Head of the River’ is dé roeiwedstrijd van het jaar met wedstrijdploegen uit binnen -en buitenland.

Nieuw is dat sinds een paar jaar ook in een coastal klassement wordt geroeid

Het HARDER-veteranenteam, met Jacco Tolenaars, Jasper Klarenbeek, Roeland Oevering, stuurvrouw Leonie Nieuwland en slag Marc van Poelgeest, heeft zich afgelopen winter ondanks diverse tegenslagen in de voorbereidingen niet uit het veld laten slaan en ging ervoor.

Op 9 maart was het zover. Waar de tegenstander, coastal roeivereniging IJburg dacht het team uit Harderwijk wel even van de baan te vegen, liep het anders. Direct na de start lagen beide teams boord-aan-boord. In een hoog slagtempo van 33 en ging het gelijk op. Na de eerste kilometer in de binnenbocht gaf stuurvrouw Leonie Nieuwland geen centimeter prijs en haalden de Harderwijkers de ploeg van IJburg in. Met een meedogenloos slagtempo en een vaste cadans werd de voorsprong verder uitgebouwd. Na 5,5 kilometer gingen de Hardwijkers met een voorsprong van anderhalve minuur als eersten over de finish. Een geweldige zege en belangrijke mijlpaal op historisch roeiwater voor de twee jaar jonge Coastal RV HARDER.

RV HARDER is opgericht in 2021, heeft inmiddels ruim 40 leden en een gestaag groeiende vloot. Meer weten? Kijk op www.rvharder.nl.

Roeivereniging Coastal Harder
Bijschrift foto: Het RV HARDER-team verscheen met hun eigen wedstrijdboot in een hagelnieuw clubtenue en de roeibladen geschilderd in de clubkleuren aan de start op de Amstel.