Classic Race Demo Hierden

Op zaterdag 4 mei wordt de Classic Racedemo in Hierden verreden. De trainingen starten om 10.00 uur en de races gaan om 12.45 uur van start.

Racedemo

De racedemo is laagdrempelig en daarbij staat het plezier voor publiek en rijders hoog in het vaandel. Die laagdrempeligheid houdt in dat de organisatie de bezoekers zoveel mogelijk vrije toegang biedt en voor de rijders zo laag mogelijke kosten berekent. De bedoeling is om rijders met een classic wegrace motor uit de jaren 60-70 en 80, die anders in een schuurtje hun dagen slijten, de mogelijkheid te bieden om deze motoren te laten zien en te laten horen aan een steeds groter groeiende schare van enthousiast publiek. Het brengt ook een stuk nostalgie, verpakt in een ongedwongen sfeer, over op de toeschouwers die hier met volle teugen van genieten. 

Parcours

Bestuurslid Tonnie van de Bunte: “We rijden onder auspiciën van de MON, een officiële Nederlandse motorsport bond die aan de wetgeving voldoet. Zij stellen aan het evenement strenge eisen met name de veiligheid op en rond het circuit en er dient deskundig medische personeel en een arts aanwezig te zijn.”

De lengte van het circuit, nabij de houthandel van Biezen /  Beelen bedraagt 1100 meter. De organisatie verwacht zo’n 75 tot 85 deelnemers, waarvan de leeftijd varieert vanaf 17 tot 75 jaar. De rijders besturen klassieke wegrace motoren vanaf bouwjaar 1955 tot maximaal 1992. In de lichtste klasse zijn diverse merken vertegenwoordigd, maar er rijden ook opgevoerde bromfietsen mee. 

Praktische tips

Van de Bunte heeft nog enkele tips. “Het is belangrijk dat het publiek vanaf de Zuiderzeestraatweg via de Grevenhofsweg het daar aanwezige parkeerterrein oprijdt. Wanneer dit volloopt, dan is het parkeerterrein bij de Hierdense motorclub beschikbaar. Alle andere straten die uitkomen op het circuit zijn afgesloten voor al het verkeer en voetgangers.

Door de ligging is het helaas niet mogelijk om onbeperkt op en af het terrein te geraken, waardoor er mogelijk enige wachttijd ontstaat. Een woord van dank richting alle vrijwilligers en sponsoren die het evenement mede mogelijk hebben gemaakt. Daarbij horen ook de omwonenden en de bedrijven die hun medewerking verleenden, de landeigenaren die hun weilanden ter beschikking stellen en de gemeente.”
 
Meer informatie: www.sammotorsport.nl

Sponsoren: 
Dekker Hoogwerker Verhuur
Westerink Auto- en machineservice
Bronkhorst Wonen
Van den Berg Verzekeringen
Johan Bruijnes Dienstverlening

SAM motorsport