ChristenUnie wil dronken jongeren door politie laten filmen

Door Petronella Polinder - De fractie van ChristenUnie Harderwijk wil van het college van burgemeester en wethouders weten of het mogelijk is bodycams bij de politie in Harderwijk in te voeren. 

In de Stentor van 5 mei werd geschreven over de ervaringen van de politie in Zwolle, die sinds kort werkt met de zogenaamde bodycams. Reden voor de fractie om het ook in Harderwijk bespreekbaar te maken.

Het woord bodycam zegt het al, het is een camera die op de borst, schouder of de helm van een politieagent gedragen wordt.

Het doel van die camera is om misdragingen van dronken jongeren te filmen en hen en hun ouders daarmee later te confronteren. Uit het artikel bleek dat het in Zwolle tot goede, 'ontnuchterende' resultaten heeft geleid.

"Ook in Harderwijk komt het helaas regelmatig voor dat jongeren onder de achttien jaar worden aangehouden voor openbare dronkenschap of naar het ziekenhuis worden gebracht met een alcoholvergiftiging", aldus fractievoorzitter Marcel Companjen. Omdat de naleving van de alcoholwetgeving en de handhaving van het Horecaconvenant in de praktijk lastig blijkt (er wordt nog steeds veel te veel gedronken door minderjarige horecabezoekers), wil de fractie van de ChristenUnie graag verder kijken en het inzetten van de bodycam lijkt hen de moeite van het onderzoeken waard.

De ChristenUnie wil van het college weten of zij met de politie en Horeca Harderwijk om tafel willen om de invoering van die bodycam te bespreken en op welke termijn dat kan. Ook zijn ze benieuwd naar de kosten van die mogelijke invoering.

Wat denkt u? Mogen onze jongeren ongevraagd gefilmd worden, ook al misdragen zij zich? 

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info