ChristenUnie stelt vragen bij verhuizing Internationale Schakelklas naar industrieterrein Lorentz

Raadslid Fenneke Fredrikze van de ChristenUnie heeft vragen gesteld aan het college over de voorgenomen verhuizing van de Internationale Schakelklas (ISK).

De ISK wordt na de zomervakantie gehuisvest in het oude pand van AWL op het industrieterrein Lorentz in Harderwijk

Hierdoor komen op Kranenburg-Noord twee panden leeg die beschikbaar worden gesteld aan MBO-studenten van Landstede. Voor hen is vervangende huisvesting nodig vanwege de verbouw van het gebouw aan het Westeinde.

Dit betekent dat veel leerlingen die nog maar kort in Nederland wonen veel verder moeten reizen naar hun school. Het gaat om leerlingen die deels weinig kennis hebben van de verkeersregels, niet altijd de beschikking hebben over een fiets of afhankelijk zijn van openbaar vervoer.

De ChristenUnie wil weten waarom ervoor gekozen is deze kwetsbare groep leerlingen te verhuizen naar een verder gelegen plaats op een industrieterrein. De ChristenUnie maakt zich zorgen over de veiligheid van deze leerlingen op- en onderweg naar het industrieterrein en vraagt het college op welke wijze die geborgd wordt. De ChristenUnie wil weten of vervoer voor deze leerlingen geregeld wordt en wie hiervoor (financieel) verantwoordelijk is.