ChristenUnie Kamerlid Pieter Grinwis onder de indruk van Harderwijkse inzet voor duurzaamheid

Tijdens een werkbezoek aan de Veluwe bezocht ChristenUnie Kamerlid Pieter Grinwis ook Harderwijk. Na een ontmoeting met de harderwijker ondernemer Peter van den Berg van ‘palingrokerij en palingmuseum Dries van den Berg en zoon’ ging hij in de vergaderzaal van het museum gesprek met energiecoöperatie Endura. 

Deze Harderwijkse coöperatie legt vanaf september in samenwerking met de Gemeente Harderwijk een nieuw zonnepark aan op het parkeerterrein aan de N302

ChristenUnie Kamerlid Pieter Grinwis:
“Mooi om te zien hoe bevlogen Endura en de betrokken Harderwijkers werken aan lokale duurzame energie op zo’n logische plek als een parkeerterrein. En dit was nog maar één van de goede voorbeelden die Endura realiseert. Het spreekt me erg aan dat dit een project is van Harderwijkers die hun eigen lokale energie willen produceren. Bovendien is het duurzaam en dragen ze eraan bij dat we de aarde goed doorgeven aan de volgende generatie. Complimenten voor Harderwijk!”

 
ChristenUnie raadslid Marcel Heldoorn:
”Voor ons is betrokkenheid van de inwoners van Harderwijk essentieel in de hele energietransitie. Wij moeten onze leefomgeving zo goed en zo groen mogelijk doorgeven aan onze kinderen. Daarom is het zo mooi dat een coöperatie van Harderwijkse inwoners en ondernemers dit samen met de gemeente realiseert. Iedere Harderwijker moet kunnen deelnemen en de vruchten kunnen plukken. Dat zorgt voor betrokkenheid, betaalbaarheid en draagvlak.”
 
Endura directeur Wim Sederel:

“De energietransitie heeft alleen kans van slagen als we de bedrijven en burgers goed aangehaakt laten zijn, via hun Energiecoöperaties!”

Kamerlid CU Pieter Grinwis op bezoek in Harderwijk
Foto bijschrift:
‘Kamerlid Pieter Grinwis en raadslid Marcel Heldoorn gingen in de vergaderzaal van ‘Palingrokerij en palingmuseum Dries van den Berg en zoon’ in gesprek met Wim Sederel en andere vertegenwoordigers van energie coöperatie Endura’

Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg

Adresgegevens

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423723

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 9.30 - 18.30 uur
Wo 9.00 - 18.30 uur
Do 9.00 - 18.30 uur
Vr 9.00 - 18.30 uur
Za 9.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info