Christelijk College Groevenbeek is klaar voor diplomering

Deze en volgende week zullen meer dan 600 leerlingen van Christelijk College Groevenbeek hun diploma in ontvangst nemen. Een afsluiting van een heel bijzonder schooljaar.

Door de corona-uitbraak hebben de eindexamenleerlingen veel ‘rituelen’ die bij zo’n examenjaar horen helaas moeten missen. Geen feestelijke laatste lesdag, geen uitje met je examenklas, niet met z’n allen zweten boven een centraal eindexamen in de gymzaal, geen spanning van een examenuitslag.

Dit gemis is niet goed te maken. Maar Groevenbeek doet er in ieder geval alles aan om van de diploma-uitreiking toch een onvergetelijk moment te maken.

De school heeft de sporthal omgebouwd tot een feestelijke ‘theaterzaal’. Voor iedere geslaagde staat een tafel met 3 stoelen klaar. Er is een groot podium opgebouwd inclusief ‘een walk of fame’. Twee oud-leerlingen (Roland en Remco Guijs) verzorgen met hun bedrijf Tortilla Media de videoregistratie. Er zal een livestream aangeboden worden zodat overige familie en vrienden toch  live aanwezig kunnen zijn bij de diploma-uitreiking.
 
De diploma’s worden per klas uitgedeeld. Het parkeren en de looproutes zijn strak georganiseerd. De tafels en stoelen staan op ruime afstand van elkaar. Na iedere sessie wordt de zaal schoongemaakt. Een hele logistieke operatie, maar de school is er klaar voor.
 
Woensdag 12.00 uur krijgen de eerste leerlingen hun diploma. Dinsdag 14 juli om 19.00 uur is de laatste klas aan de beurt.