Centrummanagement Harderwijk gaat door

Het college van B&W verlengt het contract met het Centrummanagement Harderwijk. Dat besluit is genomen n.a.v. een evaluatie die in opdracht van het college is gehouden.

Ten opzichte van 2012 is de bereidheid tot samenwerking verbeterd. Tevens zijn de ondernemers meer tevreden over de activiteiten van het centrummanagement.

Evaluatie

De evaluatie is gehouden onder de ondernemers in de binnenstad. De ondernemers hebben hiervoor een enquête ontvangen. Tevens hebben er individuele en groepsgesprekken plaatsgevonden met diverse betrokkenen (o.a. ondernemers, bestuur centrummanagement, centrummanager en gemeente). In de evaluatie wordt ingegaan op de projecten en activiteiten, de samenwerking, de informatievoorziening, de rol en functioneren van de centrummanager en de financiering. Een meerderheid van de ondervraagde ondernemers is voorstander van het gezamenlijk oppakken en uitvoeren van activiteiten. Volgens de ondernemers moeten die aangestuurd worden door de Stichting
Centrummanagement Harderwijk en dat gebeurt ook. Activiteiten die het meest positief worden ervaren zijn de parkeerproef, de kerstverlichting en de aanwezigheid van bloembakken.

Aanbevelingen

In de evaluatie staan ook een aantal aanbevelingen. De ondernemers zijn bijvoorbeeld niet tevreden over de ‘zomermarkten’ en de ‘graaidag’. Verder wordt het ontbreken van zowel een ondernemersvereniging als het vastgoedvereniging als een manco ervaren. Naast de centrummanager mogen ook de bestuursleden van het Centrummanagement meer in de publiciteit komen. En tenslotte hopen de ondernemers dat de centrummanager zich nog meer richt op coördinerende taken en minder op uitvoerende taken.

Draagvlak

Een deel van de ondernemers is altijd van mening geweest dat sinds de oprichting van de Stichting Centrummanagement Harderwijk er onvoldoende is onderzocht of er voldoende draagvlak is. De enquête is in nauw overleg met deze groep ondernemers uitgevoerd. Uit de evaluatie blijkt dat het draagvlak is gestegen naar bijna 60% en daarom wordt het Centrummanagement voortgezet.