Centrum Harderwijk decor voor zomerprogramma podiumkunsten

De afgelopen periode werden kunst- en cultuurliefhebbers weer geteisterd door afgelastingen van grote evenementen en festivals. Ondanks de teleurstellingen die de sector te verduren krijgt, worden er nog steeds mooie producties gemaakt én getoond. 

Zo ook in Harderwijk, waar Stad als Podium met een aantal partners is neergestreken in het Hortuspark

Hier zijn tot en met 5 september wekelijks voorstellingen te zien en beluisteren, in uiteenlopende disciplines. Theater, poppenspel, dans, muziek en film, er is voor elk wat wils. De programma’s zijn gratis en veilig toegankelijk.
 
“Het Hortuspark vormt een perfect decor en is groot genoeg om de bezoekers op voldoende afstand van elkaar plaats te laten nemen op de vooraf geplaatste stoelen”, aldus Waldo Volmer van Stad als Podium. Het park in de binnenstad van Harderwijk fungeert dan ook als belangrijkste uitvoeringslocatie. “Maar het is niet de enige locatie”, benadrukt Volmer.

“Zo is er op 22 augustus een bijzondere danstheatervoorstelling over overconsumptie van kleding, op de Smeepoortenbrink. Deze programmeren we in samenwerking met het Stadsmuseum, waar momenteel een expositie loopt met eenzelfde thematiek.” Ook het creatieve bedrijvencomplex California aan de Deventerweg wordt aangedaan. Hier is op 8 augustus de solovoorstelling te zien van actrice en theatermaker. Daphne Gakes: “een wat rauwere voorstelling voor volwassenen, die op die plek beter tot zijn recht komt.”

Verder kunnen bezoekers o.a. een dansvoorstelling van Anouk Dance Experience uit Harderwijk en diverse straattheatervoorstellingen verwachten. De periode wordt in het weekend van 4 en 5 september afgesloten met een buitenfilm van Filmhuis Harderwijk en een muziekoptreden als onderdeel van Struinen in de Tuinen. “Op deze manier kunnen we de liefhebbers van kunst- en cultuur toch nog een mooie zomer bieden”, concludeert Volmer.
 
Meer informatie over het programma en de specifieke data zijn te vinden via de Uitagenda van Heerlijk Harderwijk en de facebookpagina van Stad als Podium.

Activiteiten zomer 2021 Harderwijk
(Foto's Jan van der Kolk)