CDA wil oplossing wateroverlast Harderweide

Reeds een aantal weken geven ondergelopen straten en tuinen in Harderweide veel overlast voor de bewoners. Dit  levert schadegevallen op en kan voor onveilige situaties zorgen.

De woningen in Harderweide, Dotterbloemdreef en Korenbloemdreef, zijn vorig jaar opgeleverd. In de afgelopen maanden is bestrating aangebracht en hebben bewoners hun tuinen aangelegd.

Door de vele regenval van de afgelopen weken is er  wateroverlast ontstaan. Wegen, parkeerplaatsen en tuinen zijn ondergelopen. Bestrating is verzakt en tuinen zijn beschadigd en op sommige plekken loopt water bijna de woning binnen.

De bewoners hebben al contact gezocht met de gemeente en de desbetreffende aannemer. Dit heeft echter nog niet tot een oplossing geleid. De gemeente geeft aan dat de aannemer dit moet oppakken en de aannemer geeft aan dat dit een probleem is dat de gemeente moet oplossen. De bewoners worden van het “kastje naar de muur” gestuurd stellen Andrea Oosting- Klock en Ida Stoevelaar van het CDA in hun vragen aan het college van B&W.

Zij vragen het college welke acties de gemeente bereid is te ondernemen om de bewoners te helpen om te voorkomen dat er schade en onveilige situaties ontstaan en hoe het college de bewoners gaat informeren.

Wateroverlast in Harderweide

Wateroverlast in tuin Harderweide Harderwijk

Wateroverlast Harderweide