CDA is blij met nieuw en veilig Sypelpad

Vrijdag 12 juli wordt het nieuwe fietspad tussen de sportvelden bij de Sypel opengesteld. Ruim twee jaar konden fietsers geen gebruik maken van een vrij liggend fietspad tussen de Hoofdweg en het Stationsgebied. 

Door herinrichting van de sportvelden van hockeyclub De Mezen en de voetbalvelden van Zwart-Wit moest het bestaande fietspad en voetpad naast het hockeyveld verdwijnen. Er is lang op gewacht maar nu ligt er dan een nieuw fietspad.

Het CDA verzocht het college in mei 2017, om met een tijdelijke oplossing te komen, om bijvoorbeeld het wandelgebied op de sportvelden open te stellen voor fietsers. Want vooral fietsers vanuit de wijk Stadsdennen misten het Sypelpad, maar dat verzoek werd afgewezen vanwege drukte op de velden van het bouwverkeer.

Pas nadat alle werkzaamheden op de sportvelden klaar waren, kon er gewerkt worden aan het fietspad en de aansluiting met het zwembad.
Het nieuwe fietspad ligt nu iets noordelijker ten opzichte van het oude fietspad, tussen het zwembad en de voetbalvelden en komt uit op de Badweg. Van daaruit is het Stationsgebied goed te bereiken. ‘Het zal voor de gebruikers wel even wennen zijn om deze route te nemen, maar belangrijk is dat er weer een veilig fietspad ligt’, zegt Ida Stoevelaar van het CDA.