CDA Harderwijk en Hierden zet zich in voor fietsveiligheid

De CDA-fractie heeft met bezorgdheid kennisgenomen van recente berichten op 112Harderwijk, waarin wordt gesteld dat Harderwijk momenteel als een van de minst veilige steden voor fietsers in Gelderland wordt beschouwd. 

Tijdens de behandeling van de kadernota heeft het CDA deze kwestie aangekaart en schriftelijke vragen gesteld

Het CDA wenst te vernemen of het college op de hoogte is van het genoemde onderzoek en of zij in staat is de resultaten ervan te duiden. Daarnaast is het CDA geïnteresseerd in het identificeren van specifieke locaties waar vaker gevaarlijke situaties en ongevallen met fietsers voorkomen, alsmede of bepaalde groepen fietsers hier vaker bij betrokken zijn.
 
Het CDA hoopt dat het college met een daadkrachtig voorstel komt om Harderwijk tot een veiligere fietsstad te transformeren.

Schriftelijke vragen:
  1. Is het College bekend met het onderzoek waaruit dit blijkt?
  2. Hoe kijkt het College naar deze cijfers?
  3. Hoe verhouden de cijfers van de provincie Gelderland zich tot landelijke cijfers?
  4. Kan het college verklaren hoe deze kwalificatie is ontstaan?
  5. Zijn er specifieke verkeerssituaties in onze gemeente waar relatief vaker gevaarlijke situaties en/of ongelukken ontstaan waar fietsers bij betrokken zijn?
  6. Kan het College aangeven of het specifieke groepen fietsers betreft? (te denken valt bijvoorbeeld aan: middelbare scholieren, ouderen, e-bikes of racefietsen)
  7. Wat gaat het College doen om van Harderwijk weer een veiliger fietsstad te maken?
 
Het CDA hoopt dat het college snel reageert en dat ze kunnen werken aan het veiliger maken van Harderwijk als fietsstad.