CDA deelt vuurwerkbrillen uit tijdens ‘Disco-on-Ice’

Om aandacht te vragen voor het dragen van een vuurwerkbril tijdens het afsteken van vuurwerk, delen Harderwijker CDA’ers bij de wekelijkse disco-on-ice op de ijsbaan op de Markt vuurwerkbrillen uit aan de jeugd. 

De jeugd schaatst daar hun rondjes terwijl hun favoriete muziek aangevraagd en gedraaid wordt. Een goede gelegenheid om aandacht te vragen voor de risico’s van vuurwerk tijdens het afsteken op Oudejaarsavond.

“Zet de bril op tijdens het afsteken en ook als je kijkt naar het afsteken van het vuurwerk”, is het dringende advies van Peter Sels, fractievoorzitter van het CDA, gebaseerd op de campagne van 4vuurwerkveilig.nl.

Iedere jaarwisseling belanden er slachtoffers op de Spoedeisende Hulpafdeling (SEH) van het ziekenhuis met oogletsel door vuurwerk. Meer dan de helft van die slachtoffers steekt zelf geen vuurwerk af en is dus omstander. Gelukkig neemt het aantal jeugdige slachtoffers af. Dat zou volgens het kenniscentrum VeiligheidNL een gevolg kunnen zijn van goede voorlichting en het steeds vaker dragen van een vuurwerkbril door kinderen. Ouderen moeten uiteraard dat voorbeeld volgen.

Alle aanwezige kinderen op en rond de ijsbaan kregen een vuurwerkbril aangeboden. Met deze actie benadrukte het CDA Harderwijk- Hierden hoe belangrijk het dragen van een vuurwerkbril is bij het afsteken en kijken naar vuurwerk: voorkomen is veel beter dan genezen!