CCNV-leerlingen ontvangen ‘honarable mention’ bij internationale wiskundewedstrijd

Vier CCNV-leerlingen uit 5 vwo hebben woensdag 29 juni een ‘honarable mention’ voor hun prestaties bij de International Mathematical Modeling Challenge. Ruud Stolwijk was namens de internationale jury op het CCNV aanwezig om de leerlingen een certificaat te overhandigen.

Het is een behoorlijke prestatie van de vwo’ers Ezra Hoeve, Thomas Huizinga, Lucas van Maanen en Tygo Schuurkamp, vertelt Stolwijk

In totaal deden er 58 teams van over de hele wereld mee. Ieder land mocht internationaal maximaal twee oplossingen indienen. Daarom boog een nationale jury zich over de ingediende Nederlandse modellen. Alleen al geselecteerd worden voor de internationale finale is al een hele prestatie. Maar zijn geëindigd op een gedeeld tiende plek.
 
De leerlingen onderzochten welke variabelen een rol spelen bij het in- en uitstappen van een vliegtuig en experimenteerden vervolgens met verschillende instellingen van hun model. Zij legden hun bevindingen vast in een verslag en schreven een aanbevelingsbrief voor de luchthaven.

Wiskundewedstrijd