CBS De Bron geeft verjaardagscadeau aan KIKA

Wat doe je wanneer je 25 jaar wordt? Dan vier je een feest en krijg je cadeaus. Zo niet de christelijke basisschool de Bron. Die vieren wel een feest en geven een cadeau. En wat een geweldig cadeau heeft de Bron gegeven.

Een aantal maanden geleden stelden het Harderwijker marathon paar Hennie en Wilfred van de Groep de school een vraag. De ambassadeurs voor Run for KIKA Marathon vroegen of de school een sponsorloop wilde organiseren voor KIKA, de stichting tegen Kinderkanker.

CBS de Bron KIKA sponsorloop
Zij wilden dan wel wat komen uitleggen over KIKA, marathons en waarom ze marathons lopen voor KIKA. Vijf jaar geleden overleed hun neefje Thomas op de leeftijd van 11 jaar. En de afspraak met hun neefje om zo veel mogelijk geld voor KIKA op te halen met zijn verhaal was de rode draad in de presentaties op school. Maar met een positieve kijk, het doel is andere kinderen te laten genezen. En daar is veel geld voor nodig.

Na de presentaties zijn de kinderen met groot enthousiasme op pad gegaan met hun sponsorformulieren. Papa’s, mama’s, opa’s oma’s, buren, iedereen werd gevraagd te sponsoren. Voor een vast bedrag of per rondje. Heel wat kinderen kwamen op school extra formulieren ophalen. En heel wat mensen kregen meerdere formulieren aangeboden. Er werd veel gedoneerd!

Op vrijdag 22 april was de dag van de sponsorloop. Op de school werd de tijd er voor enorm veel werk verzet om alles in goede banen te leiden. Stempelkaarten, stempelaars, parcoursbegeleiders, muziek, oorkondes na afloop, eten en drinken en nog veel meer moest op tijd geregeld worden. Het weer hielp enorm, het zonnetje scheen volop. En alle kinderen van groep 1 tot en met groep 8 hebben geweldig gelopen. Veel kinderen bleven maar gaan, het is voor KIKA, voor het goede doel!!. Als je moe bent, doe dan maar rustig aan hoor… Nee ik moet nog maar twee rondjes dan is mijn kaart vol, en weg waren ze weer. Het was hartverwarmend om de zien. En onder het toeziend oog van de KIKA-beer werden veel kilometers gerend.

En daarna kwam de klus van het optellen van alle sponsorformulieren. Na anderhalve dag rekenen zijn de meer dan 1769 sponsorbedragen bij elkaar opgeteld. En daar kwam een bedrag van € 12.768,33 te voorschijn. Wat een geweldige prestatie van alle kinderen en leerkrachten van de Bron.