Carillon Grote Kerk speelt mee tijdens Podiumspektakel

Voor de spelers van het Podiumspektakel ’Stadsgezichten’ zijn het drukke tijden.

Er wordt volop gerepeteerd soms alleen, soms door alle ensembles samen. Inmiddels hebben de spelers, het koor en het orkest het spektakel meerdere keren met elkaar doorgespeeld en worden er steeds meer puntjes op de ’i’ gezet. Het gaat regisseur Doris Goosen niet alleen om het technische spel, maar juist de beleving van het verhaal wil ze voor het voetlicht krijgen.
 
Om die beleving compleet te maken zijn er op het Kloosterplein naast 100 spelers ook paarden, soldaten en dansers en is er een luchtacrobate die voor verrassingen zal zorgen. De organisatie heeft bekend gemaakt dat ook beiaardier Freek Bakker tijdens de huwelijksplechtigheid van Maarten en Anna mee zal spelen op het carillon van de Grote Kerk. Er wordt alles aan gedaan om het Podiumspektakel een ècht spektakel te maken en steeds meer Harderwijkers verlenen hun medewerking.
 
Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door Gerrit van den Berg uit Hierden. Hij is de jonge vissersknecht Maarten en belooft zijn vrouw Anna (gespeeld door Gabriëlle Noordmans) dat hij niet zijn hele leven vissersknecht zal blijven. Hij wil ooit een eigen schip hebben en eigen baas zijn. “Zijn vrouw zal nooit de eindjes aan elkaar hoeven te knopen en hun kinderen zullen nooit honger hebben”. Het verhaal speelt zich af in de tijd van het Koloniaal Werfdepot en geeft een beeld hoe de mensen toen leefden in het Harderwijk van het begin van de twintigste eeuw. De spelers vormen een verzameling van dromen, plannen, frustraties en belangen en hebben hun eigen muzikale thema, hun eigen muzikale stijl. Zij zijn een bonte eenheid vol grote verschillen. Samen maken zij de stad tot wat ie is. Het is een verhaal over hoe mensen geschiedenis maken en hoe de geschiedenis de mensen maakt. De voorstellingen op 18, 19 en 20 juni beginnen om 20.30 uur. Kaarten zijn te koop via de website www.podiumspektakel.nl
Podiumspektakel Harderwijk evenement
Vissersknecht Maarten wordt gespeeld door Gerrit van den Berg. Gabriëlle Noordmans speelt zijn vrouw Anna.
Foto: AWT Fotografie