Campagne ‘Een goede buur’ van start

Speelt er een conflict tussen buren of buurtgenoten? En kom je zelf niet tot een oplossing? Buurtbemiddeling helpt daarbij.
In samenwerking met UWOON en Omnia Wonen start Zorgdat de campagne ‘Een goede buur’.

Onafhankelijke, vrijwillige bemiddelaars helpen de partijen om zelf een oplossing te bedenken. Zorgdat biedt buurtbemiddeling in Harderwijk en Hierden.
 

Van ergernis tot probleem 

 “Pfff, wat een stank! Staat de buurman nou alweer vis te roken in de achtertuin?” En: ‘Tjonge, wat een lawaai! Tot hoe laat mogen die buurtkinderen eigenlijk op straat voetballen?” Als je niet op tijd met elkaar in gesprek raakt, kan een kleine irritatie uitgroeien tot iets groots. De spanning loopt op. Er vallen links en rechts woorden. Ai, wie gaat dit oplossen? 

Een goede buur
De campagne ‘Een goede buur’ geeft buren tips om op een fijne manier naast elkaar te wonen. Door rekening met elkaar te houden, voorkom je overlast. Denk hierbij aan overdag klussen, kinderen niet laten rennen en schreeuwen in het trappenhuis en geen brood of etensresten neergooien voor vogels. Hier kunnen ook ratten op af komen.

De poster met 6 tips komt te hangen in 51 appartementencomplexen in Harderwijk. Wil je ook een poster ontvangen? Of de flyer met meer informatie over Buurtbemiddeling én de tips? Stuur een berichtje met je adres naar [email protected]
Er zijn geen kosten aan verbonden en we gebruiken je adresgegevens nergens anders voor.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.
Sandra hang poster campagne Zorgdat op

Gratis aan te vragen voor iedereen 
Buurtbemiddeling werkt goed. Onafhankelijke bemiddelaars horen beide kanten van het verhaal aan. Ze zorgen daarna voor een gesprek tussen bewoners. Sterker nog: als buurtbewoners weten hoe ze met elkaar kunnen overleggen, voorkomt dat nieuwe problemen. Ze vinden elkaar veel sneller. Het mooie is: je hoeft er niets voor te betalen. Iedereen in Harderwijk of Hierden met een koophuis of huurhuis mag het gratis aanvragen. 

Nieuwe vrijwilligers gezocht
We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor Buurtbemiddeling. Als vrijwilliger bij Buurtbemiddeling werk je altijd in een duo. Samen luister je naar het verhaal van buur A en buur B. Als beide buren er voor open staan volgt er een bemiddelingsgesprek met beide buren. De volledige vacaturetekst is te vinden op Zorgdat Vacatures.

Wil je meer weten over Buurtbemiddeling? Of wil je Buurtbemiddeling inschakelen? 
Bel coördinator Sandra Hoekstra. Telefoon (0341) 42 87 94, e-mail: [email protected] 

Een goede buur campange poster 1
Een goede buur campange poster 2
Een goede buur campange poster 3