Café de Liefde wordt overdag unieke lunchroom

Door Petronella van het Goor - Er wordt hard gewerkt aan het pand van Café de Liefde aan de Bruggestraat 5. Het is de bedoeling dat het café helemaal in bedrijf is per 1 september. De plannen voor het café rond etenstijd en in de avonduren waren voor initiator Teun van Garderen al jaren helder. 

Wat er overdag in Café de Liefde ging gebeuren, was nog onduidelijk. Tot nu. “Café de Liefde gaat samenwerken met DOEG Zorg & Dienstverlening”, zegt een enthousiaste Van Garderen

DOEG is een zorgondernemer, gespecialiseerd in kleinschalige vormen van wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. “Mijn broer heeft een beperking en staat midden in het leven. Ik wil dat Café de Liefde een plek krijgt midden in het leven en iedereen hoort daarbij. We zochten een daginvulling voor ons pand wat bij die visie past en DOEG kwam in beeld.”

Joop Huisman, directeur van DOEG, kent Van Garderen al jaren. “Uit de tijd dat ik nog bij Careander werkte. Teun vertelde mij over het concept van Café de Liefde en ik kan daar helemaal bij aansluiten.” Het contact is al die jaren gebleven. “Nu mag ik met DOEG, dienend zijn aan het idee, het concept van Café de Liefde en werken in opdracht van Café de Liefde. Heel veel zin in”, aldus Huisman.

Van maandag tot en met vrijdag is Café de Liefde straks een lunchroom, een plek om lekkere koffie te drinken, te borrelen of simpelweg een ijsje af te halen. DOEG zoekt nog medewerkers die per 1 september willen beginnen. “De begeleiding voor de horecagroep hebben we al, we zoeken nog medewerkers. Dus heb je een verstandelijke beperking of is het om andere redenen moeilijk om werk te vinden dat bij je past en trekt de horeca? Of ken je iemand voor wie het een ideale baan zou zijn, neem dan vooral contact met ons op”, aldus Onno Verschuur, manager bij DOEG.

Meer weten of contact opnemen? Dat kan via www.doegzorg.nl

Cafe de Liefde en Stichting Doeg

Café de Liefde Harderwijk

Adresgegevens

Bruggestraat 5
3841 CM Harderwijk

Telefoon

T. 06-42656924

Meer info