Businessclub Noordwest Veluwe vormt succesvol concept

Ze houden geen bijeenkomsten, maar beoefenen het nieuwe netwerken.

De bijna duizend zakelijke leden van Businessclub Noordwest Veluwe communiceren via LinkedIn op een laagdrempelige wijze met elkaar.

Het resultaat mag er zijn. Met beperkte tijd is het bereik heel groot. De leden delen kennis met elkaar, vergroten hun netwerk en ze bieden onderling diensten en producten aan.

Michiel Waterman van het Nunspeetse Delicio Kookstudio & Catering nam in 2009 het initiatief tot oprichting van Businessclub Noordwest Veluwe. ‘Mijn gedachte was de regio economisch verder te ontwikkelen en het MKB kan dat het beste. Ondernemers moeten extrovert zijn , de boer opgaan. Je moet een netwerkstrategie hebben, een plan van aanpak om de juiste mensen op de juiste plek te ontmoeten. Het rendement van veel zakelijke bijeenkomsten is echter nihil. Wat wij doen is het koppelen van een online en een offline netwerk.’

Het lidmaatschap van Businessclub Noordwest Veluwe kent een Silver, Gold en Platinum variant. Alle Silver-leden kunnen gratis deelnemen aan het netwerkplatform op LinkedIn. Gold- en Platinum-leden betalen een klein bedrag per maand waarvoor ze allerlei faciliteiten terugkrijgen. Beiden kunnen  gebruik maken van de Barterbank waar ruilhandel plaats vindt. Ze ontvangen bovendien een ledenpas voor kortingen en voordelen bij partners. Daarnaast krijgen ze een profielpagina op de website van de Businessclub met SEO-optimalisatie. Platinum-leden zijn er van verzekerd dat zij binnen hun branche exclusief vertegenwoordigd zijn.

Als hij voor zichzelf spreekt dan noemt Michiel Waterman het netwerk een van zijn belangrijkste bronnen voor het verwerven van nieuwe klanten voor Delicio. ‘Ik denk dat dit voor heel wat leden geldt. We zijn niet op zoek naar korte termijn resultaten. We gaan voor de Veluwse mentaliteit. Zaaien, water geven, op zien groeien. Als vanzelf bloeit daar iets moois uit op. Businessclub Noordwest Veluwe is een succesvol concept. Nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom, want hoe groter het netwerk, hoe efficiënter de werking!’

Michiel Waterman Businessclub NW Veluwe

Tekst: Kees van Loon
Bron: Stad in Bedrijf
Foto: Fotostudio Merjenburgh