Burgemeester Van Schaik verzorgt aftrap Uitgestelde Koffie: “Iedereen moet er lekker op uit kunnen”

Uitgestelde koffie gaat weer van start in Harderwijk. Van maandag 30 april tot en met vrijdag 31 augustus kunnen mensen in een aantal horecazaken weer een koffie bestellen voor iemand die de luxe niet heeft. 

Burgemeester Harm-Jan Van Schaik kocht het eerste uitgestelde kopje koffie. “Iedereen moet er soms lekker op uit kunnen en kunnen meedoen.”

Uitgestelde Koffie houdt in dat je als gast van een deelnemende horecazaak niet één, maar twee koffie bestelt. Eén voor jezelf, één voor een ander. Dit uitgestelde kopje koffie kan op een later moment worden genuttigd door iemand die erom vraagt én daarvoor een cadeaubon heeft. Denk aan mensen met een minimuminkomen en mensen die in een sociaal isolement zitten en daardoor eenzaam zijn. In Harderwijk gaat het naar schatting om ruim 5.000 mensen. 

Cadeaubon

Tijdens de actieperiode verstrekken diverse maatschappelijke organisaties in Harderwijk een cadeaubon ter waarde van twee kopjes koffie aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met deze bon kunnen mensen samen een kop koffie drinken bij een van de deelnemende horecazaken. Het gaat om: Brasserie De Bank, Hotel Allure Lounge & Dinner, Hotel Café Restaurant Monopole, Baron Eten en Drinken, Luigi’s eten en drinken, Walhalla en Broodje Kok. De deelnemende zaken zijn te herkennen aan het ‘Uitgestelde Koffie’-logo op de deur, raamposters en tafelkaartjes. Er is ook een Facebook-pagina: UitgesteldeKoffie4Harderwijk. 

Uitgesteld koffie

“Goed initiatief”

Van Schaik beveelt het initiatief van harte aan. “Voor sommige mensen is een kop koffie in een horecazaak een ongekende luxe. Maar iedereen moet onderdeel zijn van een samenleving waarin je af en toe kunt genieten. En dan is het mooi dat je als gast een koffie kunt weggeven. Want daarmee zeg je tegen die ander: je hoort erbij. Mensen die een cadeaubon krijgen, hoeven daarom niet te schromen om er gebruik van te maken.” 

Harderwijkse Uitdaging

Het idee voor Uitgestelde Koffie in Harderwijk komt voort uit een aanvraag van Zorgbelang Gelderland bij de Harderwijkse Uitdaging. De Harderwijkse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat uitdaagt om maatschappelijk betrokken te ondernemen. Het netwerk heeft verschillende ondernemers uitgedaagd om samen met het maatschappelijke veld dit project op te pakken.  

Uitgesteld koffie Harderwijk

Kok Experience

Adresgegevens

Hoofdweg 2
3842 GZ Harderwijk

Telefoon

T. 0341-455406 , 0341-230000

Meer info