Burgemeester Harm-Jan van Schaik heette ruim 100 nieuwe inwoners welkom

Zaterdag 5 oktober heette burgemeester Harm-Jan van Schaik ruim 100 nieuwe inwoners welkom tijdens een bijeenkomst in het Huis van de Stad. Op verschillende manieren maakten zij kennis met Harderwijk en Hierden.

De nieuwe inwoners kregen een gevarieerd programma. De bijeenkomst begon met een kennismaking met raadsleden, college van B&W en de gemeentesecretaris.

Onder leiding van Margreet Bos namen zij deel aan een quiz met vragen over Harderwijk. Tim Smit van Cultuurkust maakte live een illustraties van de trots van Harderwijk door de ogen van nieuwe inwoners.

De bijeenkomst werd afgesloten met vijf rondleidingen door Harderwijk en Hierden, begeleid door raadsleden en collegeleden. Inwoners namen deel aan een bustour, boottocht langs het Waterfront, horeca- en culinaire wandeling met proeverij, Hanzestadswandeling langs historische bezienswaardigheden en een kunst- en cultuur wandeling door de binnenstad.

Tijdens de rondleiding deden inwoners mee aan de fotowedstrijd. Dit deden zij door een mooie foto in Harderwijk te maken en op social media te plaatsen onder de hashtag #nieuwinharderwijk. Wie die winnaar van de mooiste foto wordt, volgt binnenkort! Na afloop kregen inwoners een goodiebag van Heerlijk Harderwijk mee met informatie over Harderwijk.