Burenruzie Zeebuurt beslecht door rijdende rechter

Twee buren uit de Zeebuurt in Harderwijk, Juffer en Van de Brug,  hebben een ruzie die zo uit de hand loopt, dat de Rijdende Rechter John Reid in moet grijpen. Wat heeft meester Reid besloten? De uitzending is vorige week uitgezonden en online terug te kijken. 

Over elektriciteitskabels en zieke Leilindes

De ruzie in het kort: De elektriciteitskabels van meneer Van de Brug lagen in de tuin van Juffer. Dat werd ontdekt toen Juffer besloot zijn coniferen te snoeien. Hij vroeg zijn buurman ze weg te halen. Dat deed Van de Brug. Hij ‘vlocht’ de kabels in de schutting. Juffer wist echter zeker dat die schutting op zijn grond stond. Ook waren de kabels aan zijn kant zichtbaar. Van de Brug vond het echter prima zo, waarop Juffer besloot de kabels dan maar door te knippen. 

Bekijk hier de uitzending van deze burenruzie terug.

Tijdens de hoorzitting was Harderwijkse Zaken uitgenodigd om deze bij te wonen. En dat ging letterlijk hard tegen hard...

Hoofdstuk twee. De Leilindes. Toen Juffer na vier weken vakantie zijn Leilindes weer zag, waren ze helemaal kaal. Toen hij ging, stonden ze er nog goed bij. Hij wist zeker dat Van de Brug ze gesnoeid had. Want, “de kaboutertjes hebben het toch niet gedaan?”, zei hij herhaaldelijk. Hij besloot wraak te nemen door de taxus van Van de Brug te ‘snoeien’. “Dan weten ze ook hoe dat voelt”, aldus Juffer. 

Beide partijen wilden gek genoeg hetzelfde, bleek afgelopen woensdag. Met rust worden gelaten en van andermans spullen afblijven.

Reid, de rechter, is diezelfde woensdagmiddag, voorafgaand aan de hoorzitting, bij beide partijen langs geweest. Met een deskundig hovenier, die wist te vertellen dat de schade aan de Leilindes was veroorzaakt door een insect. Hij zag geen snoeiwonden. Daarnaast kon men met alleen snoeien de bomen nooit in zulke ernstige mate schaden. Een andere deskundige (iemand van het kadaster) had voorafgaand aan de hoorzitting, de grens opgemeten. Wat bleek? De schutting stond niet op grond van Juffer, maar op grond van Van de Brug.
 
Wanneer deze aflevering uitgezonden wordt en de Rijdende Rechter zijn beroemde uitspraak doet, is nog niet duidelijk. Het zal in elk geval vanaf 17 oktober zijn, want dan begint het nieuwe seizoen van de Rijdende Rechter op NPO1.