Nieuws over Burendag Harderwijk 26 september 2015

Na de spetterende opening van BURENDAG 2015 in Harderwijk door Koning Willem Alexander in het Wijkontmoetingscentrum De Bogen in Drielanden, is nu het moment gekomen om de Burendag ook bij u in uw buurt te gaan organiseren! 

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt

2015 is een bijzonder jaar. Burendag bestaat namelijk 10 jaar en dat mag gevierd worden! Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meededen, is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Inmiddels vieren ieder jaar bijna 1 miljoen mensen Burendag. Dit is uw moment om samen met de buurt een mooi jubileumfeest op te zetten. Op 26 september 2015 is het Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat u samen viert met uw buren en de buurt. Een dag waarop iedereen gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

ZorgDat ondersteunt en stimuleert de plaatselijke initiatieven in Harderwijk en Hierden waar bewoners burendag willen organiseren. Wij bieden alle nieuwe initiatieven een informatiepakketje aan dat opgehaald kan worden bij de vier Wijkontmoetingscentra en op het hoofdkantoor. Daarnaast kunnen wij met u mee denken over het opstarten en de mogelijkheden van de burendag! Er bestaat voor uw buurt/straat ook de mogelijkheid om gebruikt te gaan maken van de wijkontmoetingscentra.

Inspiratie voor een leuke burendag vindt u op de website www.burendag.nl, hier staan allerlei leuke ideeën op die u voor de organisatie van een gezellige burendag kunt gebruiken. Via deze website kunt u aangeven dat uw straat of buurt meedoet aan de tiende editie van burendag.  Aanmelden van uw straat of buurt kan ook via deze website.  Zeker 20 straten uit Harderwijk en Hierden hebben zich intussen  aangemeld. 

Burendag-karavaan!

ZorgDat wil de aangemelde initiatieven zoveel mogelijk in het zonnetje zetten door de bureninitiatieven te komen bezoeken met de burendag karavaan! Stelt u een bezoekje van ZorgDat op prijs, laat het ons dan weten, wij komen graag bij u op zoeken en nemen een leuke attentie voor u mee. Doorgeven kan via opbouwwerker Rinet Brinks, [email protected] of telefonisch 0341-434656. Ook voor meer informatie over burendag, de burendag-karavaan of het informatiepakketje kunt u bij haar terecht. 

Koning Willem Alexander Burendag Harderwijk