Burendag bij nieuwe kipcaravan Hierdense Kakelhoeve

Door Petronella van het Goor - Neefje Quinn van anderhalf jaar oud krijgt het nog druk op de dinsdagen bij opa en oma Olofsen. Tante Joanne heeft namelijk een tweede kipcaravan geopend bij Bheene's Boerderie van Dirk Schuurkamp. "Altijd als Quinn hier is, wil hij mee naar de kippen. Voeren en eieren rapen", zegt Joanne. (Bekijk de foto's).

Ze kan zijn hulp goed gebruiken, want sinds een maand heeft Joanne er 249 kippen bij.  "We rapen nu tussen de 500 en 600 eieren per dag."

En die gaan allemaal op. Sterker nog, soms zijn het er te weinig. "Maar tot nog toe is het altijd goed gekomen, ook door de samenwerking met Dirk Schuurkamp", zegt Magda Olofsen.

De Hierdense Kakelhoeve bestaat in oktober alweer vier jaar. Al vanaf het begin is er een aantal restaurants dat regelmatig een bestelling doet. "Zij willen dan dagverse eieren voor het pocheren bijvoorbeeld", legt Joanne uit. In Coronatijd vielen de horecabestellingen wat weg, maar namen de particuliere bestellingen juist toe. "We verkopen ook aan de deur en daar was juist een aanloop. Mensen wilden in Coronatijd meer lokaal kopen en dat hebben we echt gemerkt."

Joanne bezorgt inmiddels in heel Harderwijk ("Net Google Maps, ze weet elke straat wel te vinden", zegt Magda lachend), een stukje Ermelo en Hierden. Een bekend gezicht in Harderwijk dus. "Laatst stond ik met mijn bakfiets bij de Boterlap, word ik aangesproken door een vrouw. 'Je komt ook bij mijn buurvrouw, bel ook maar bij mij aan.' Ze vertelde alleen niet waar ze woonde", zegt Joanne met een lach op haar gezicht.

"De mensen weten wel wie ik ben, maar ik ken hen natuurlijk niet allemaal." De zaken gaan zo goed dat Joanne heeft besloten minder te gaan werken bij Kok Experience. "Van twee dagen naar een dag in de week. Zo kan ik op vrijdag de horecabestellingen ook zelf doen."

De tweede kipcaravan is al in gebruik, maar de officiële opening was op zaterdag 25 september, de landelijke burendag. "Dus hebben we de achterburen uitgenodigd, alle bewoners van de Woudstee. Van 12 tot 17 uur is er op het erf van Bheene's Boerderie, aan de Hagenweg 4 in Hierden, een hapje en een drankje. Er zijn verschillende streekproducten te koop en er is een rondleiding."

Klik hier of op de foto om alle foto's te bekijken


Kippenkar Joanne

Hierdense Kakelhoeve

Adresgegevens

Tweede Parallelweg 15
3849 MP Hierden

Telefoon

T. 06-30358114

Meer info