Burenactie bewoners Duivenkamp en Kalkoenkamp in Harderwijk

Als wijkbewoners hebben ze de handen in één geslagen. De Kalkoenkamp ligt centraal in de wijk Frankrijk. Als je de straat kwam inrijden viel het gelijk op dat de perken vol stonden met prikkelbosjes. De perken worden netjes door de mannen van de Gresbo onderhouden. Maar zij liepen in de kindvriendelijke wijk tegen lekke fietsbanden en voetballen aan. 

Vandaar dat ze Bart Borgman (beheerder openbare ruimte) en Willemien Vaartjes – Veltink (wijkmanager) van de gemeente hebben benaderd met de vraag of dat anders kon.

Gemeente Harderwijk ondersteunt de burenactie graag 
“Wij werden blij verrast en waren niet voorbereid op dat er zoveel mogelijk is binnen onze gemeente” In samenwerking met Zorgdat en in goed overleg werd een plan van aanpak gemaakt. Gemeente Harderwijk zorgde voor het verwijderen van de prikkelbosjes en het leveren van nieuwe planten. De wijkbewoners hebben de planten gepoot en doen het onderhoud van de perken de komende jaren. Nieuwe schoffels en harken hiervoor zijn gesponsord door Schoonheidssalon Alice.

Heeft u ook een idee of wens?
Als bewoners van de Duivenkamp en Kalkoenkamp bedanken ze alle betrokken partijen voor deze prettige samenwerking. En deze tip geven ze u graag mee: wilt u als bewoner ook een kleine aanpassing of iets organiseren in de wijk, ga in gesprek met uw wijkmanager.

Burenactie Duivenkamp en Kalkoenkamp Harderwijk
(Foto Gemeente Harderwijk)