Buiten sporten is mogelijk bij MoviFit in Ermelo

Vanaf 11 mei is buiten sporten weer toegestaan, echter merkt Alfons Marsman van MoviFit nog enige terughoudendheid wat betreft sporten. Marsman: "We merken toch dat mensen uit angst niet komen trainen, maar (buiten)sporten is absoluut veilig. Kom dus gerust sporten."

Sporten verbetert het immuunsysteem en daarom is het juist nu belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

"Het immuunsysteem werkt eigenlijk net zoals spieren, dit moet je blijven onderhouden en trainen", legt hij uit.  "Je moet je immuunsysteem trainen met prikkels van buitenaf, zoals sporten. Door de lockdown en dat mensen in huis blijven nemen deze prikkels af. Door te sporten geef je je gezondheid een extra boost."

Wat er gebeurd als mensen minder bewegen? Daar heeft Marsman een kort antwoord op: "Mensen met een verslechterd immuunsysteem worden sneller ziek. Van een klein griepje kun je dan al goed ziek worden. Het is dus jammer als mensen de kans laten liggen door thuis te blijven en niet meer te sporten."

Veel buiten sport mogelijkheden bij MoviFit
Tot 1 juni hoefden de leden van MoviFit geen contributie te betalen. "Onze leden hebben dit erg gewaardeerd, maar zijn nu ook blij om eindelijk weer te kunnen sporten."

Bij MoviFit zijn er verschillende mogelijkheden om buiten te sporten. De sporten die nu mogelijk zijn, zijn onder te verdelen in drie categorieën: Fitness & conditietraining, groepslessen (zumba, bodypower, spinning) en milon training. 

Op 1 juli 2020 gaan deuren van de sportschool zelf weer open, maar Marsman vindt het nog wel raadzaam om de groepslessen buiten te blijven houden. "Met groepslessen is er beperkte ruimte dus daarvoor is buiten een betere optie. Althans, dit is zoals we het nu zien. De ontwikkelingen kunnen per week veranderen. Houd de website van MoviFit dan ook goed in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

MoviFit Ermelo
MoviFit Ermelo