Bruisend zomerprogramma ‘Krange Zoemer’ wekelijks in de Binnenstad van Harderwijk

De zomerprogrammering van Stad als Podium is volop aan de gang. Krange Zoemer bestaat uit wekelijkse uitvoeringen van podiumkunsten, met de stad als podium. Een beetje dwars, prikkelend en avontuurlijk. Maar ook toegankelijk, feestelijk en vrolijk.

Krange Zoemer baant zich als een kronkelende rivier een weg door de binnenstad van Harderwijk en mondt wekelijks uit op één van de bijzondere locaties die de stad rijk is

Terugblik
De afgelopen weekenden was de binnenstad van Harderwijk het decor voor de gevarieerde zomerprogrammering van Krange Zoemer. Tijdens Aaltjesdagen waren er acts te bewonderen van Exoot, Circus Theater Vladimir en Stiltlife. Een week later stonden MAURINO & Étoiles Électriques op het podium tijdens Festival Kleurrijk Harderwijk. Beide optredens zorgden voor aanstekelijke, feestelijke, dansbare muziek. Op 3 juli stond de getalenteerde Sid Bowfin op de Markt tijdens Gluren bij de Buren. Deze violist en entertainer uit de UK wist menig voorbijganger te verbazen met zijn knappe vioolspel en hilarische capriolen.

Onlangs werd het horeca- en winkelpubliek verrast met diverse muzikale acts op verschillende plekken in de Binnenstad. Tijdens dit straatmuziekfestival ‘Take it to the Streets’ op zondag 10 juli waren er allerlei toffe artiesten te vinden in Harderwijk. Van rock tot reggae tot jazz, het kwam allemaal voorbij op deze muzikale zondag. En afgelopen weekend stond Krange Zoemer op de Markt met de humoristische circusvoorstelling Doble Mandoble. Op meesterlijke wijze mixten de artiesten objectmanipulatie, fysiek theater en acrobatie!
 
Podium Harderwijk Live
Op drie zondagen in juli en augustus zal Krange Zoemer het podium van Harderwijk Live op de Markt vullen met aangename optredens. Tijdens een drankje op het terras of als onderbreking van een middag winkelen, kun je genieten van fijne livemuziek op de Markt. Kom op zondag 24 juli luisteren naar singer/songwriter Aaron Asbury, swing op zondag 7 augustus mee met de Rootsrock en America band van Eric Devries, of vermaak je op zondag 21 augustus met Gypsy Jazzmuziek van het Robin Nolan Trio. Optredens zijn op al deze data om 14.00 en 16.00 uur.
 
Straattheaterroute door de stad
Op zaterdag 30 en zondag 31 juli is de stad ons podium tijdens de bijzondere straattheater ervaring van Be Flat met Ludo & Arsène. Dit acrobatisch duo is op weg naar een belangrijke opdracht maar wordt continu afgeleid. De ladder die ze bij zich hebben wordt op onconventionele wijze gebruikt en is als een derde acrobatische partner die de bewegingsmogelijkheden van het duo enorm uitbreidt. De impulsieve en prettig gestoorde energie die Ludo en Arsène met zich meedragen werkt aanstekelijk. Elke toeschouwer wordt op creatieve manier uitgenodigd om hierin mee te stappen. Te zien en beleven om 14:00 en 17:00 in de binnenstad van Harderwijk. Hou de socials van Stad Als Podium in de gaten voor de exacte locatie.
 
Stad als Podium
Stad als Podium is de overkoepelende organisatie voor programmering en promotie van podiumkunsten in de gemeente Harderwijk. Met een groot aantal culturele partners biedt Stad als Podium een spraakmakend programma van concerten, voorstellingen, festivals en evenementen. Zomerprogramma Krange Zoemer kleurt tot en met 28 augustus de binnenstad van Harderwijk door diverse podiumkunsten. Elk weekend theater, livemuziek, dans en meer, met het prachtige historische centrum, het Wolderwijd en de stadsparken als décor! Hou www.stadalspodium.nl en de socials van Stad Als Podium in de gaten voor de laatste updates en locaties.

Krange Zoemer Stad als Podium

Stad als Podium Harderwijk

Adresgegevens


Harderwijk

Meer info