Bruidspaar Mijnten en Boskma 60 jaar getrouwd

Woensdag 11 september viert het bruidspaar Mijnten en Boskma dat zij 60 jaar getrouwd zijn. Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar een felicitatiebezoek.

Bruidspaar Mijnten Harderwijk 60 jaar getrouwd

Levensloop 60-jarig bruidspaar Gerrit Mijnten en Elizabeth Mijnten-Boskma, 11 september 2019

Mevr. Mijnten werd in 1936 geboren in Giekerk ( bij Leeuwarden) in Friesland als oudste van 7 kinderen. Dhr. Mijnten werd geboren in 1938 in Putten en kwam uit een gezin van 4 kinderen.
 
Mevr. Mijnten verhuisde in de jaren vijftig van Friesland naar Ermelo in verband met werk bij 's Heeren Loo, daar werkte ze in de keuken.
Vervolgens heeft ze dhr. Mijnten op Koninginnedag ontmoet in Garderen. Hij vervulde toen de dienstplicht bij de afdeling Genie.
 
Na twee jaar verkering traden ze in het huwelijk in Putten in 1959, waar ze in een zomerhuisje gingen wonen. Daarna verhuisden ze naar Harderwijk, omdat dhr. Mijnten daar werk kreeg als stratenmaker bij de gemeente.
 
Mevr. Mijnten bleef huisvrouw en dhr. Mijnten was stratenmaker tot zijn 51ste. Door gezondheidsredenen kon hij dit werk niet meer blijven doen. 
 
Na een aantal verhuizingen in Harderwijk en Hierden wonen ze nu in een zorgcentrum in Harderwijk. Ze kregen 5 kinderen en 12 klein - en achterkleinkinderen, waarvoor ze heel dankbaar zijn.
 
In september vieren zij hun diamanten huwelijksfeest.