Bruidspaar G. Hagen & S. Hagen-Reijerse 60 jaar getrouwd

Maandag 14 oktober was het bruidspaar G. Hagen & S. Hagen-Reijerse 60 jaar getrouwd en daarom bracht burgemeester Harm-Jan van Schaik het bruidspaar een felicitatiebezoek.

Echtpaar Hagen Reijerse Harderwijk 60 jaar getrouwd

Levensloop Bruidspaar G. Hagen & S. Hagen-Reijerse 

Zowel G. Hagen als S. Hagen-Reijerse zijn in Harderwijk geboren. Het zijn dus 'echte Harderwiekers'. 

Ze hebben al vanaf hun 16e resp. 15e jaar verkering met elkaar. Vroeger ontmoetten jonge mensen elkaar door rondjes door de stad te lopen. De meisjes linksom en de jongens rechtsom (of andersom). Zo kwam je elkaar tegen. Het betrof het rondje Donkerstraat, Bruggestraat, Vijhestraat. 

14 oktober 1959 trouwden ze. Binnen niet al te lange tijd werden er drie kinderen geboren. Twee dochters en een zoon.

In 1969 vertrok het hele gezin naar Gerkenrath, Duitsland. Mijn vader was beroepsmilitair en werd uitgezonden voor drie jaar. Als kind heb je het niet door maar het was een hele onderneming. We hebben daar een heel leuke tijd gehad.

In 1972 verhuisden we weer terug naar Harderwijk. We gingen in de Tollensstraat wonen.

Mijn moeder kreeg een baan als koffiejuffrouw bij de PGEM. Later werkte ze in de kantine van het desbetreffende kantoor. Dat heeft ze jarenlang met heel veel plezier gedaan. Totdat PGEM NUON werd en verhuisde naar de Deventerweg.

Gelukkig hadden ze een stacaravan op Ameland. Na de pensionering van mijn vader (hij was nog behoorlijk jong) gingen ze daar alsmaar vaker en langer heen. Ook de klein(kinderen) gingen er graag heen. Inmiddels hadden ze er zes.

Na 28 jaar moesten ze Ameland verlaten. De camping werd verkocht aan de 'Roompot-vakanties'. Iedereen met een caravan moest vertrekken. Er moest plaats gemaakt worden voor huisjes. Het heeft ze veel verdriet gedaan.

Afgelopen mei zijn we met de hele familie naar Ameland gegaan. In een hotel. Met kinderen, kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. We hebben op het strand een fotoshoot laten maken en op deze manier de 80e verjaardag van mijn vader gevierd en op een goede manier afscheid genomen van Ameland.

Inmiddels wonen ze sinds 3 maanden aan de Veldkamp 18 in een appartement waar ze het heel erg naar hun zin hebben.