​Broers openen kartbaan in Harderwijk

Tweelingbroers Maurits en Julian 't Jong hebben onlangs de sleutel gekregen van een enorm pand aan de Baanweg 26. Hier zijn zij bezig met het opzetten van een nieuwe kartbaan in Harderwijk: De Fabriek. Afgelopen woensdag werd zo'n 40.000 kg aan asfalt gelegd om de kartbaan te realiseren. (Bekijk ook de video!)

"Straks kunnen er zo'n twintig drift karts tegelijk op de baan", vertelt Julian 't Jong. "De hele oude fabriekshal bouwen wij helemaal om tot kartbaan en evenementenhal". 

Drift karten is iets heel anders dan het normale karten zoals je misschien gewend bent. Drift karts zijn eigenlijk hele kleine karretjes die zich zijwaards verplaatsen. Doordat ze zijwaards verplaatsen, ben je eigenlijk aan het driften. Straks kunnen er twintig mensen tegelijkertijd driften, en dan gaat het erom wie als eerste over de finish is. 

Naast de driftkartbaan wordt de Fabriek ook een evenementen locatie. "Het is een hal van 1000m2, met een volledig lichtpakket. We zijn zelf bezig geweest om er ongeveer 100 armaturen in te hangen. We bieden verschillende mogelijkheden aan als het gaat om evenementen, van bedrijfsfeesten, autopresentaties tot festivals. Er zijn genoeg mogelijkheden".

"Door het volledige lichtplan wordt de fabriekshal in het donker zo veel gaver. Het hele industriële van de fabriekshal komt dan super goed naar voren". De verwachting is om aan het begin van de zomer te starten met het karten. "Het ligt nog wel aan de crisis hoe we verder kunnen. Begin zomer is wel ons doel". 

De Fabriek Harderwijk
(Maurits 't Jong en Julian 't Jong)