Brandveilig barbecueën

Gebruik houtskool of briketten als brandstof. Briketten zijn veiliger omdat ze geen vonken veroorzaken.

Maak de barbecue aan met aanmaakblokjes of -vloeistof, geen benzine, petroleum of spiritus!

Dek een nog brandende of smeulende barbecue na gebruik af met zand. Bij een gasbarbecue is het belangrijk om de gasslang regelmatig op gaatjes (eventueel met een beetje zeepsop) te controleren. Zet de gasfles altijd rechtop naast de barbecue. Pas bij een elektrische barbecue op voor de regen. De combinatie water en elektriciteit zorgt voor kortsluiting. Zet de barbecue niet vlakbij een vijver of zwembad. Controleer het warmte-element regelmatig op roest en slijtage.

Algemene tips
•        Ga nooit in huis barbecueën! Gloeiend houtskool geeft veel koolmonoxide af. U loopt dan het gevaar op koolmonoxidevergiftiging!
•        Pas op met licht ontvlambare kleding in de buurt van de barbecue.
•        Houd altijd een brandblusser of emmer schoon water bij de hand.
•        U kunt niet overal zomaar barbecueën. Houd u aan de plaatselijke regels.

Hete kolen
Blus de hete kolen eerst met voldoende water alvorens ze weg te gooien in bijvoorbeeld de container. Kijk voor meer informatie op www.brandweer.nl/brandveiligheid.

Slagerij van den Berg
Maartenz Catering
Barbecue Expert
De Spijzerij