Brandschade aan je inboedel

Bij brandschade aan je inboedel is het verstandig om dit zo snel mogelijk te melden bij jouw verzekeringsadviseur of verzekeraar. Schade door brand valt onder ander onder de uitgebreide inboedelverzekering.

De verzekeraar vergoed de schade aan je inboedel die veroorzaakt is door brand, ontploffing en blikseminslag, maar ook waterschade, lekkage, stormschade, diefstal, inbraak etc. zijn onder deze verzekering gedekt.

Ook als er geen uitslaande brand is geeft een goede inboedelverzekering dekking. Rook en roetschades, bluswaterschade vallen ook onder de dekking van een inboedel-verzekering.

Grote brand
Bij een grote brand, waar de brandweer aan te pas moet komen is direct melden aan verzekeraar of verzekeringsadviseur vaak niet nodig. De brandweer stelt bij aankomst een Salvage coördinator aan. Die staat tot beschikking van gedupeerde en zorgt ervoor dat de verzekeraar een melding krijgt van de brand, en dat er zo snel mogelijk hulp komt om de zaken die nog gered zijn op te slaan en te reinigen en helpen bij het opruimen van de schaderestanten. Een salvagebedrijf neemt direct heel veel werkzaamheden voor haar rekening, en de salvagekosten worden ook door verzekeraar vergoedt.

Uiteraard is het verstandig altijd contact opnemen met uw verzekeringsadviseur. Hij staat je met raad en daad bij om er voor te zorgen dat de zaken zo snel en correct mogelijk worden afgewerkt. Ook de onderhandeling met de door verzekeraar ingeschakelde expert om de hoogte van de schade vast te stellen nemen wij als adviseur graag van onze klant over.

Schadeformulier
Bij een schade bent u verplicht om een schadeformulier in te vullen. Als adviseur helpen wij u daar graag mee. Tips om brand te voorkomen
Zelf kan je de nodige maatregelen treffen om brand te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen.


Hieronder aan aantal praktische tips

 • Zorg voor rookmelders in huis, het liefst gecertificeerde rookmelders.
 • Schakel apparaten helemaal uit in plaats van ze “stand by” te zetten.
 • Laat adapters of opladers niet achter in het stopcontact.
 • Gebruik alleen laders die bij het apparaat zijn verstrekt.
 • Indien u waxinelichtjes of kaarsen aan heeft, zet ze op veilige plekken.
 • Laat geen aanstekers of andere ontstekers rondslingeren.
 • Heeft u kachel of open haard, laat jaarlijks je schoorsteen vegen.
 • Blijf in de keuken wanneer je aan het koken bent.
 • Een blusapparaat in of in de buurt van kookgelegenheid is geen overbodige luxe. (geen poederblusser maar schuimblusapparaat).
 • Een blusdeken is ook heel praktisch en bij bijv. vlam in de pan heel effectief.
 • Reinig regelmatig het filter van uw wasdroger.

Van den Berg Verzekeringen Hierden

Adresgegevens

Zuiderzeestraatweg 135c
3849 AC Hierden

Telefoon

T. 0341-451360

Meer info