Bouwbedrijf Jaap Boonen viert haar veertig jaar bestaan

Door Lex Schuijl - Aan de Molenweg in Hierden is het Bouwbedrijf Jaap Boonen B.V. gevestigd.  Op 7 augustus 1978 begon Jaap (61) aan de Binnenweg, niet ver van de huidige locatie, met het opzetten van een bouwbedrijf. 

“Bij mijn ouders aan de Binnenweg 1 is het allemaal begonnen. Daar heb ik het bedrijf helemaal van de grond af opgebouwd.”

Familiebedrijf
“Nadat ik mijn vrouw Janet (55) heb ontmoet, zijn we op 28 mei 1982 getrouwd. Daarna ben ik samen met mijn steun en toeverlaat in 1985 naar de Molenweg verhuisd. In 1993 is ook het bedrijf hier naar toe verhuisd.
 
Inmiddels is ook bekend dat onze jongste zoon Chris (27) het bouwbedrijf overneemt wanneer ik er mee zou stoppen. Gerrit (31) heeft gekozen voor de horeca en is kok bij ‘Puur’ in Amersfoort, een dagbesteding van ‘s-Heeren Loo. Ook onze dochter Angelique (34) heeft voor iets anders gekozen. Inmiddels maken kleinzoon Jarno en kleindochter Anouk deel uit van de familie.” 

Moderne werkplaats

In 1993 is ook het bedrijf naar de Molenweg verhuisd. “Hier heb ik de machinale werkplaats verder uitgebouwd en gemoderniseerd.” Jaap heeft zijn eigen ruime en overzichtelijke werkplaats met moderne apparatuur. De indrukwekkende Manitou is toch wel het paradepaardje van het bedrijf. Deze ‘verrijker’ kan tot 20 meter overbruggen. Twee medewerkers heeft het bedrijf in dienst, Wichert en zoon Chris.
 
Ten tijde van crisis was het ook voor Jaap lastig om zijn hoofd boven water te houden, maar tegenwoordig gaat het beter en is er weer werk genoeg. “We huren zelfs regelmatig extra mensen in. Waar ik me in heb gespecialiseerd zijn alle voorkomende werkzaamheden die met de bouw te maken hebben, nieuwbouw, restauratie of renovatie. Met de aantekening dat er een groot verschil is tussen renovatie en restaureren. Mijn werkterrein omvat de hele regio, van Amersfoort tot Zwolle.”
 
Zoon Chris is al volop bij het bedrijf betrokken. Vijf dagen in de week werkt hij al mee en ook zit hij al voor een deel in het bedrijf. Chris rijdt voornamelijk met de indrukwekkende Manitou, die wel 20 meter kan overbruggen. “Op termijn neemt hij het bedrijf van mij over, maar zolang het nog kan ga ik nog door.’

Bouwbedrijf Jaap Boonen
Bouwbedrijf Jaap Boonen (vroeger)

Jaap en Chris Boonen met de verrijker Bouwbedrijf Jaap Boonen Hierden

Chris en Jaap Boonen met de verrijker
 

Harderwijkse Zaken

Adresgegevens

Brouwersbosweg 1
3849 NG Hierden

Telefoon

T. 06-53190013

Openingstijden

Ma 08.00 - 17.00 uur
Di 08.00 - 17.00 uur
Wo 08.00 - 17.00 uur
Do 08.00 - 17.00 uur
Vr 08.00 - 17.00 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten
Meer info