Bouw Watersportboulevard Harderwijk gestart (video)

Woensdagmiddag is op feestelijke wijze de bouw gestart van de eerste 28 woningen van het deelplan Watersportboulevard;  het is gelegen naast het Zuidereiland én het staat dadelijk in rechtstreekse verbinding met de Boulevard in de binnenstad via de Waterstadboulevard. 

Niet alleen startte de bouw, de toekomstige buren konden ook uitgebreid met elkaar kennismaken.



Wethouder Pieter Teeninga moedigde de toekomstige bewoners aan terwijl zij zelf de palen in de grond sloegen. Op een stralende zomerse dag liet de VOF Waterfront Harderwijk, bestaande uit de TBI-ondernemingen Synchroon Ontwikkelaars en Koopmans Bouwgroep, de toekomstige bewoners zelf de handen uit de mouwen steken.

De woningen zijn in de herkenbare Oud Hollandse stijl ontworpen door 4D architecten uit Enter en worden gerealiseerd volgens het woonconcept lekkerEIGENhuis. Dit concept, dat door meerdere TBI-ondernemingen is ontwikkeld, kent diverse vormtypes, plattegronden en architectuurstijlen of woonsmaken. Naar verwachting zijn deze 28 woningen aan het begin van het tweede kwartaal 2017 klaar. 

Duurzaam

Waterfront is een duurzame gebiedsontwikkeling. Op gebiedsniveau door onder meer industrieterreinen om te vormen en de grond te saneren waardoor een hoogwaardig woonmilieu gemaakt kan worden waar bewoners tientallen jaren fijn kunnen wonen. Maar ook door op woonniveau te voldoen aan de nieuwste eisen. De woningen in deze fase van Waterfront zijn zeer energiezuinige woningen met energielabel A. Ze krijgen standaard PV-panelen die in het dakvlak aan de achterzijde van de woning worden geplaatst. De PV-panelen worden tussen de pannen gelegd (´indak-systeem´)  waardoor ze nauwelijks opvallen.

Nieuw aanbod

Dit is het vierde deelproject binnen Waterfront (na Zuidereiland fase 1 en fase 2 en  de 11 appartementen, waarvan de bouw op 4 juni is gestart) dat nu officieel is gestart. Fase 2 van de Watersportboulevard, 15 herenhuizen, gaat dit jaar in verkoop. Net zoals  de derde en laatste fase van het Zuidereiland; 9 kavels en 10 woningen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.woneninwaterfront.nl
 
Wonen in Waterfront is een ontwikkeling van VOF Waterfront Harderwijk bestaande uit de TBI-ondernemingen Synchroon Ontwikkelaars en Koopmans Bouwgroep, in samenwerking met Boskalis en de gemeente Harderwijk