Bouw & Infra Park verwent de regionale vergadermarkt

Het bedrijfsleven in Harderwijk en omgeving weet niet, of nauwelijks welke vergaderfaciliteiten in eigen omgeving voorhanden zijn. Bij het lokale Bouw & Infra Park gloort sinds ruim een jaar een evenementenhal van duizend vierkante meter met aangrenzende expopleinen buiten. 

In theatervorm biedt deze zaal met sfeervolle industrieel getinte inrichting plaats aan 750 bezoekers. Cateraar PDX – ook actief op het Mediapark – kan alles verzorgen: van bitterballen tot oesters.

Directeur Erik Kerssies en Ester Poelhekken, Manager Ontmoeten realiseren zich wat ze in handen hebben. Een grotere locatie met ook nog eens vijfhonderd gratis parkeerplaatsen naast de deur bestaat niet in de regio.

De zaal met bouwput naast het conferentiecentrum op het vroegere defensiecomplex is vorig jaar omgebouwd tot een multifunctionele evenementenhal. Dankzij de hoogte kunnen grote voertuigen naar binnen en in een oogwenk is de ruimte in tweeën te delen. ‘De klant, ofwel onze gast kan volledig aangeven wat hij, of zij wil. Het aantal inrichtingsmogelijkheden is legio. We kunnen zelfs een modeshow met een heuse catwalk organiseren.’

Niet alleen aan de bouw en infra gerelateerde bedrijven, maar werkelijk iedere organisatie is welkom, benadrukken Kerssies en Poelhekken, en dat tegen heel concurrerende tarieven. ‘Zorg en onderwijs komen hier veel met de Zorggroep Noordwest-Veluwe en stichting Proo.’ 

Allinq, de internationale specialist in de verbindingstechnologie houdt in de evenementenhal peptalk- en inspiratiesessies. BAM maakt graag gebruik van de faciliteiten en Soma College is vaste gast. ‘Alles kan in de evenementenhal: beurzen, trainingen, workshops, borrels, voorzien van hapjes en drankjes tot aan complete foodtrucks voor de catering. Voor audiovisuele presentaties werken we samen met heel professionele partijen. Kortom voor de regio liggen om de hoek aan de Harderwijkse Ceintuurbaan de mogelijkheden voor het grijpen.’

Bouw & Infra Park werkt al nauw samen met tal van regionale partijen. Vlak na zijn binnenkomen vier jaar geleden haalde Erik Kerssies al een grote plaatselijke vis binnen. ‘Vanaf het begin is het mijn doel geweest onze bedrijvencampus met congrescentrum te promoten in de regio. Momenteel zit Allinq, de vroegere Schuuring Groep hier al met driehonderd medewerkers, verdeeld over drie gebouwen. We doen zaken met onder andere energiecoöperatie Endura, Wuestman, Overhoff uit Harderwijk, Oosterhoff Poolen, Gebr. Van de Beek en Van Panhuis Bouw, uit Ermelo. 

Grote kans dat een van die partijen aan bod komt bij het nog comfortabeler maken van de rest van het conferentiecentrum komend jaar. ‘Onze kantoren verhuizen naar de bovenverdieping. Zo krijgen we meer vergadergelegenheden, allemaal met daglicht. De al bestaande vergaderzalen krijgen een verbeterslag door middel van nieuwe verlichting en modernere presentatiemiddelen. Met een inspirerende inrichtingssfeer krijgt elke ruimte een ander thema.’

In totaal kent Bouw & Infra Park zestien moderne vergaderzalen, een grand café met foyer en een conferentiehotel met 29 kamers. De Heerenkamer staat bekend als de meest comfortabele en luxe zaal. Van 2016 tot en met 2018 ontving Bouw & Infra Park de onderscheiding ‘Beste regionale evenementenlocatie’.

InfraCampus voor kennisuitwisseling

Sinds dit voorjaar functioneert op het terrein van Bouw & Infra Park de InfraCampus, een permanente ontmoetingsplek voor bedrijven in de infrasector. De Campus in de voormalige examenhal is gerealiseerd in nauwe samenwerking met de stichting Innovatie Kenniscentrum Nederland. Op de InfraCampus die voorheen in Ede gevestigd was demonstreren zo’n zestig deelnemers hun producten of diensten en de mogelijke toepassingen aan opdrachtgevers als Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten en waterschappen. Naast de permanente expositie functioneert het pand ook met regelmaat voor infra-gerelateerde lezingen, presentaties en netwerkbijeenkomsten. Op het dak van de InfraCampus realiseert energiecoöperatie Endura binnenkort 1.800 zonnepanelen.

Bouw en Infrapark Harderwijk
(fotobijschrift: Onder toeziend oog van Ester Poelhekken (manager Ontmoeten) houdt Allinq in de evenementenhal met enige regelmaat peptalk- en inspiratiesessies)

Tekst: Kees van Loon
Foto: Tom van den Berg
Bron: Nieuwe Kijk op Zaken